Prieš branduolinės energetikos konferenciją - žaliųjų nepasitenkinimas

Prieš branduolinės energetikos konferenciją - žaliųjų nepasitenkinimas

Energetikos ministerijai su Japonijos branduolinės energetikos forumu ketvirtadienį Vilniuje rengiant branduolinei energetikai dedikuotą tarptautinę energetikos konferenciją, žaliosios partijos piktinasi renginio uždarumu.

Ketvirtadienio rytą spaudos konferenciją Seime surengęs Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Linas Balsys tikino, kad kvietimo į renginį nesulaukė nei vienas parlamentaras, sunkiai prieinama buvo ir jos darbotvarkė.

"Šiaip ne taip man, kaip Seimo nariui, pavyko gauti darbotvarkę, pavyko gauti dalyvius. Nei vienas Seimo narys nebuvo kviestas į šią konferenciją, nebuvo kviesti alternatyvios energetikos ekspertai, tačiau šioje konferencijoje pilna Japonijos branduolinės pramonės lobistų, taip pat Lietuvos lobistų, pritariančių branduolinės pramonės vystymui. Esu įsitikinęs, kad ši pusiau slapta surengta konferencija Energetikos ministerijoje - tai bandymas dar sykį reanimuoti tokį numirusį kūną, kaip atominė energetika", - sakė L. Balsys.

Atominei energetikai oponuoja ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), kuri penktadienį šalia Energetikos ministerijos ketina surengti nepasitenkinimo akciją.

"Nesimato, kad vykstančioje konferencijoje būtų ir kita pusė, mūsų niekas nekvietė, nederino. Todėl savo nepasitenkinimą išreikšime plakatais. Kol kas dar dėliojame akcijos detales", - sako LVŽS narys Tomas Tomilinas.

Kaip skelbė Energetikos ministerija, ketvirtadienio konferencijoje Didžiosios Britanijos, JAV, Japonijos, Lenkijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos pareigūnai ir energetikos ekspertai diskutuos apie branduolinės energetikos poveikį ekonomikai, taip pat energinio saugumo iššūkius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder