Prezidentūra: Lenkija nesigilina į problemiškas santykių su Lietuva sritis

Prezidentūra: Lenkija nesigilina į problemiškas santykių su Lietuva sritis

Lenkijos prezidentas, kalbėdamas apie Lietuvos ir Lenkijos santykius, vadovaujasi principu, jog reikia dirbti ties tuo, kas vienija, o ne ties tuo, kas skiria, pažymi vyriausiasis prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Darius Semaška.

"Lenkijos prezidentas susitikime vadovavosi tuo principu, kurį išsakė savo interviu Lenkijos dienraščiui "Rzeczpospolita" - turime dirbti ties tuo, kas vienija, o ne ties tuo, kas skiria. Taip jis kalbėjo apie Lenkijos ir Lietuvos santykius bei Lenkijos ir Lietuvos vadovų bendradarbiavimą", - antradienį "Žinių radijui" sakė D. Semaška, pažymėdamas, jog, nepaisant Lietuvoje gyvenančios lenkų bendruomenės išsakytų skundų dėl diskriminacijos ir prastų gyvenimo sąlygų, Lenkijos prezidentas Bronislavas Komorovskis (Bronislaw Komorowski) susitikime su šalies vadove Dalia Grybauskaite neakcentavo šių problematiškų klausimų.

Pasak prezidentės patarėjo, pagrindinis dėmesys buvo skiriamas ekonominiam abiejų šalių bendradarbiavimui, kuris šiuo metu demonstruoja labai gerus rezultatus.

"Investicijos tiek Lietuvos įmonių į Lenkijos ekonomiką, tiek Lenkijos įmonių investicijos į Lietuvą auga, ekonominė integracija gerėja, prekyba taip pat didėja. Lenkija yra viena iš svarbių Lietuvos prekybos partnerių", - teigė D. Semaška.

D. Grybauskaitės patarėjas taip pat užsiminė ir apie susitikime aptartus glaudžius Lietuvos ir Lenkijos kultūrinius ryšius, kuriems Lenkijos prezidentas rodo išskirtinį dėmesį.

"Labai daug dėmesio buvo skiriama Česlovo Milošo mirties metinių minėjimui, abu prezidentai sutarė globoti tuos renginius. Taip pat šiemet minime šimtmetį nuo mūsų dailininko ir kompozitoriaus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio mirties ir čia Lenkijos prezidentas irgi parodė, kad jis neabejingas šiai sukakčiai. Taip parodydamas išskirtinį dėmesį mūsų kultūros žvaigždei, kuri taip pat yra vienijantis veiksnys mūsų abi valstybes", - sakė D. Semaška.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder