Prezidentės reitingai rekordiškai smuko, paskirtojo Premjero stipriai išaugo

Prezidentės reitingai rekordiškai smuko, paskirtojo Premjero stipriai išaugo

Prezidentės Dalios Grybauskaitės reitingai po Seimo rinkimų ir šalies vadovės pareiškimų dėl referendumo rezultatų bei Darbo partijos rekordiškai smuko.

Dar spalio pradžioje net 72,8 proc. žmonių D. Grybauskaitę vertino palankiai ir tik 11,7 proc. - nepalankiai. Dabar teigiamą nuomonę apie šalies vadovę pareiškė 59,1 proc., neigiamą - 22,9 proc. gyventojų. Tai rodo šeštadienį skelbiami "Lietuvos ryto" užsakymu "Vilmorus" lapkričio 9-19 dienomis atliktos nuomonės apklausos rezultatai.

Sumenko ir pasitikėjimas Prezidentūra. Šiuo metu institucija pasitiki 48,1 proc. šalies gyventojų, nepasitiki - 20,5 proc. Spalio pradžioje buvo atitinkamai 62,1 ir 13,4 proc. Tuo tarpu Konstitucinio Teismo, paskelbusio išvadą dėl pažeidimų per Seimo rinkimus, reitingai pakilo. Dabar daugiau žmonių ėmė pasitikėti šia institucija - 41,7 proc., o nepasitikėjimą pareiškė tik 15,4 proc. Spalio pradžioje Konstituciniu Teismu pasitikėjo 32,3 proc. šalies piliečių, nepasitikėjo - 20,8 proc.

Smarkiai ūgtelėjo rinkimus laimėjusios Socialdemokratų partijos lyderio, paskirtojo Premjero Algirdo Butkevičiaus populiarumas. Būsimąjį Premjerą palankiai vertina 52,3 proc., nepalankiai - 19,4 proc. gyventojų. Spalį šie skaičiai buvo - 34,3 ir 25,8 proc. Tai, kad A. Butkevičius geriausiai atstovauja jų interesams, mano 10,6 proc. gyventojų (spalį buvo tik 4,8 proc.).

Palankiai vertinamų veikėjų ketverte savo pozicijas išlaikė buvusi parlamento vadovė Irena Degutienė bei kadenciją baigianti finansų ministrė Ingrida Šimonytė. Šiek tiek pagerėjo net ir Seimo rinkimus pralaimėjusių konservatorių lyderio, laikinojo Premjero Andriaus Kubiliaus vertinimai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder