Prezidentė: Vyriausybė, rengdama socialinį modelį, neatliko visų savo namų darbų

Prezidentė: Vyriausybė, rengdama socialinį modelį, neatliko visų savo namų darbų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vertindama antradienį Vyriausybės "palaimintą" Socialinį modelį, pažymėjo, kad Vyriausybė neatliko visų savo namų darbų, finansiškai nepagrindė pasiūlymų, o verslui žada dovanoti šimtus milijonų.

"Iš tiesų paketas kiek apmažėjo, iš 40 įstatymų liko 25. Po tam tikrų signalų Vyriausybė kai kur atsitraukė, bet iki galo namų darbai nebuvo atlikti, būtent todėl, kad, ypač Darbo kodekso srityje, derybų procesas su socialiniais partneriais buvo sustabdytas, jis nebuvo užbaigtas. Tai vertinu blogai. Tarptautinė praktika, europinė praktika sako, kad tokio susitarimo reikia. Tai turi pagarba tiek verslui, tiek darbuotojams", - sakė šalies vadovė.

Prezidentė mano, kad vasarą ir rudenį šis procesas turės būti atnaujintas ir tęsiamas.

"Jei ne Vyriausybės, deja, iniciatyva, tai Seimo, matyt, iniciatyva", - sakė Prezidentė.

Šalies vadovė priminė, kad dėl socialinio draudimo sistemos jos pagrindinis reikalavimas Vyriausybei buvo, kad šie pasiūlymai turėtų finansinį pagrindimą, deja, to Prezidentė pasigedo.

"Mano žiniomis, finansinio pagrindimo ten nėra. Tai yra labai brangūs pasiūlymai. Praktiškai po 110 milijonų kasmet dovanoti verslui, tiktai verslui. Nežinau, iš kokių šaltinių Vyriausybė tai galėtų padengti", - sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentė yra įsitikinusi, kad diskusijos, tęsis karštos, ir paketas iki jos ateis jau visai kitoks nei išėjo iš Vyriausybės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder