Prezidentė teigia suprantanti, kad vaiko teisių kontrolierei dirbti yra sunku

Prezidentė teigia suprantanti, kad vaiko teisių kontrolierei dirbti yra sunku

Seimui nepatenkinus vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės atsistatydinimo pareiškimo ir palikus ją eiti pareigas, prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad bet kuriam žmogui, kuris yra atakuojamas iš visų pusių, dirbti yra sunku, bet tai yra jo apsisprendimas.

Šalies vadovė pažymėjo, kad vaiko teisių apsaugos kontrolierės atveju tai yra Seimo prerogatyva apsispręsti, ką skirti, ką - ne, su kuo dirbti.

Pagal Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstatymą, kontrolieriui atsistatydinus sprendimą dėl atleidimo iš pareigų priima Seimas Seimo pirmininko teikimu.

Seimo pirmininkės Irenos Degutienės nuomone, Seimas, neatleidęs iš vaiko teisių apsaugos kontrolierės pareigų, pareiškė pasitikėjimą ja ir suteikė moralinį palaikymą.

"Jeigu Seimas išreiškia savo valią, aš neturiu kitokių galių jos prašymą tenkinti. Manau, kad tai ir pačiai E. Žiobienei bus tam tikras moralinis palaikymas, kad jinai tikrai turi pasitikėjimą Seime ir gali dirbti savo darbą, tuo labiau kad ji raštiškai man pateikė, kaip reikėtų sukoordinuoti visą sistemą, kad vaiko teisių apsauga būtų užtikrinta. Nes taip, kaip šiandieną visi įsivaizduoja, kad už viską yra atsakinga Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus institucija, tai tikrai taip nėra", - žurnalistams yra sakiusi I. Degutienė.

Pasak jos, atsistatydinimo pareiškimas nepatenkintas ir E. Žiobienė teisiškai lieka dirbti toliau.

Paklausta, ar E. Žiobienė turi teisę teikti naują atsistatydinimo pareiškimą, I. Degutienė sakė, kad tai jos valioje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder