Prezidentė sveikina jubiliejų švenčiantį Jurbarką

Prezidentė sveikina jubiliejų švenčiantį Jurbarką

Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi viename seniausių šalies miestų - Jurbarke, kuris šiemet švenčia 755 metų sukaktį.

Sveikindama jurbarkiškius šventės proga Prezidentė sakė, kad pasienyje esančiam Jurbarkui visais laikais tekdavo ne tik saugoti ir ginti Lietuvos teritoriją, bet ir megzti ryšius su kaimynais. Prezidentė palinkėjo Jurbarkui tapti svarbiu Panemunės regiono traukos centru.

Prezidentė šventėje susitiko su regiono ūkininkais bei maisto produktų gamintojais ir aptarė Rusijos įvestų importo apribojimų poveikį. Pasak Prezidentės, valstybė padės šalies ūkininkams ir perdirbėjams, tačiau verslas pats turi dėti visas pastangas persiorientuoti į stabilias ir patikimas rinkas.

Pasak Prezidentės, įspūdingoje vietovėje šalia Nemuno įsikūręs Jurbarkas turi aktyviau plėsti kultūrinį turizmą, gerinti infrastruktūrą, vystyti ir išnaudoti Panemunės - Valdovų pilių kelią. Artimiausius septynerius metus Jurbarkas iš Europos Sąjungos fondų galės gauti iki keliasdešimt milijonų litų. Pasak Prezidentės, šios lėšos gali tapti naujomis darbo vietomis jurbarkiškiams ir akivaizdžiai pagerinti bendruomenės gyvenimą, jei vietinė valdžia imsis iniciatyvos ir atsakomybės.

Prezidentė taip pat apsilankė garsaus lietuvių skulptoriaus Vinco Grybo muziejuje, apžiūrėjo čia įrengtas modernias mokomąsias dirbtuves ir krašto žmonių dailės dirbinių parodą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder