Prezidentė susitiko su Suomijos parlamento Pirmininku

Prezidentė susitiko su Suomijos parlamento Pirmininku

Suomija yra svarbi ir artima Lietuvos partnerė, viena pagrindinių užsienio investuotojų Lietuvoje, pažymėjo šalies vadovė susitikime su Suomijos parlamento Pirmininku.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį susitiko su Suomijos parlamento Pirmininku Eru Heinaluoma (Eero Heinaluoma). Susitikime aptarti dvišaliai santykiai, Lietuvos pasirengimas pirmininkavimui ES Tarybai, Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimas ir bendri energetikos projektai, pranešė Prezidentės spaudos tarnyba.

Šalies vadovė pabrėžė, jog Suomija yra svarbi ir artima Lietuvos partnerė, su kuria mus sieja aktyvus dvišalis bendradarbiavimas, vieningi tikslai Šiaurės ir Baltijos regione bei Europos Sąjungoje.

Suomija yra viena pagrindinių užsienio investuotojų Lietuvoje, kuri sėkmingai vykdo investicinius projektus energetikos, medžio apdirbimo, statybų, prekybos ir kitose srityse.

Ketvirtos pagal dydį pasaulyje suomių energetikos korporacijos "Fortum" padalinys mūsų šalyje - "Fortum Heat Lietuva" Klaipėdoje baigia statyti biokuru ir komunalinėmis atliekomis kūrenamą termofikacinę elektrinę, kuri šilumos vartotojams pagamins apie 40 procentų reikalingo metinio šilumos kiekio. Energijos gamybai panaudojanti komunalines atliekas jėgainė bus pirmasis toks projektas Lietuvoje. Tai šiuolaikiškas ir ekologiškas komunalinių atliekų tvarkymo būdas, kuris padės ne tik spręsti aplinkosaugos problemas, bet ir mažinti šilumos kainas jos vartotojams.

"Fortum Heat Lietuva" bendrovė taip pat pradėjo Kauno biokurą ir komunalines atliekas naudosiančios termofikacinės jėgainės projektą ir svarsto galimybes įgyvendinti tokios pat elektrinės projektą Vilniuje. Atliekomis ir biokuru kūrenamos jėgainės užtikrintų miestų gyventojams patikimą šilumos tiekimą už konkurencingą kainą.

Šalies vadovė taip pat pabrėžė aktyvaus ir veiksmingo regioninio bendradarbiavimo svarbą. Prezidentės teigimu, aštuonios Šiaurės ir Baltijos šalys yra unikalus vieningo regioninio bendradarbiavimo pavyzdys, pažymima Prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder