Prezidentė priėmė Šveicarijos ambasadoriaus skiriamuosius raštus

Prezidentė priėmė Šveicarijos ambasadoriaus skiriamuosius raštus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį priėmė Šveicarijos ambasadoriaus Markuso Dutlio (Markus Dutly) skiriamuosius raštus.

Pasak Prezidentės, Lietuva ir Šveicarija sėkmingai bendradarbiauja ir stiprindamos dvišalius ryšius, ir skatindamos dialogą svarbiausiais tarptautinės politikos klausimais.

Šalies vadovės teigimu, naujų galimybių bendradarbiavimui stiprinti suteiks šių metų birželio 3-iąją įvyksiantis Šveicarijos Prezidento vizitas ir liepos mėnesį prasidedantis Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai.

Prezidentė pabrėžė, kad nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo pradžios iki šiol Šveicarija teikia mūsų šaliai svarbią finansinę ir ekspertinę paramą.

Pasak šalies vadovės, Lietuvos ir Šveicarijos ekonominis bendradarbiavimas aktyvus, tačiau yra galimybių ir tolesnei santykių plėtrai. Šveicarija šiuo metu yra svarbiausių Lietuvos eksporto partnerių trisdešimtuke.

Šveicarijos diplomatas yra gimęs Italijoje. Prieš pradėdamas darbą Užsienio reikalų ministerijoje, dirbo Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus misijose Salvadore ir Gruzijoje. Pagal išsilavinimą - politologas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder