Prezidentė paragino Juozą Oleką prisiimti atsakomybę dėl KAM viešųjų pirkimų

Prezidentė paragino Juozą Oleką prisiimti atsakomybę dėl KAM viešųjų pirkimų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė paragino krašto apsaugos ministrą socialdemokratą Juozą Oleką prisiimti asmeninę atsakomybę dėl ministerijos viešųjų pirkimų, kuomet brangiau nei rinkos kaina kariuomenei pirkti virtuvės įrankiai.

Šalies vadovė antradienį žurnalistams sakė, kad "kasdien jai vis tenka komentuoti vienos ar kitos ministerijos darbelius", "vyksta konkurencija, kas labiau sukompromituos šitos vyriausybės paskutinius mėnesius".

"Tai išties šitie pavyzdžiai, būtent Krašto apsaugos ministerijos (norėčiau priminti, kad viešuosius pirkimus kariuomenei vykdo ministerija, o ne kariuomenė, kariuomenė tik formuluoja poreikius), pirkiniai yra įstatymiškai neleistini. Tuo labiau, kad įstatymai nenumato galimybės vogti, atvirkščiai... O kai produktas arba prekė kainuoja aštuonis kartus brangiau per viešuosius pirkimus negu parduotuvėje, tai yra atviras Lietuvos žmonių apvaginėjimas. Ir tai formuluoju labai tiesiai ir aiškiai, ir prisiimti atsakomybę turi Krašto apsaugos ministerija ir konkrečiai - ministras", - teigė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovė apgailestavo, kad įtarimų šešėlis ant J. Oleko krinta nebe pirmą kartą.

"Man labai gaila konstatuoti, kad po pirmo "ministravimo" buvo kilę tam tikrų šešėlių šio ministro atžvilgiu. Dabar, atrodo, kad tie šešėliai tikrai tamsėja ir jie nėra išsklaidyti. Todėl manau, kad jeigu ministras nesugebės susitvarkyti ir šį kartą, kažkokių rimtesnių pozicijų ateityje šis žmogus tikrai neturėtų tikėtis", - sakė Prezidentė.

Perklausus, ar J. Olekas turėtų atsistatydinti, D. Grybauskaitė teigė mananti, kad nuo 2014 m. vykstantys ministerijos viešieji pirkimai ir vis negebėjimas su tuo susitvarkyti kelia labai daug klausimų - pradedant nuo politinės atsakomybės ir iki teisinės. Pasak šalies vadovės, teisėsaugos institucijos turi šioje situacijoje rimčiau ir griežčiau dirbti, ji paragino išsiaiškinti viską iki galo. Reaguodama į J. Oleko teiginius, kad pašalinti šią įmonę iš tolesnių pirkimų KAM kol kas neturi juridinio pagrindo, D. Grybauskaitė pakartojo, kad "įstatymai nenumato galimybės vogti".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder