Prezidentė nekomentuoja, ar Neringa Venckienė gali toliau dirbti teisėja

Prezidentė nekomentuoja, ar Neringa Venckienė gali toliau dirbti teisėja

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį atsisakė atsakyti į klausimą, ar gali Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė toliau eiti šias pareigas. Dėl N. Venckienės teisinės neliečiamybės panaikinimo į Seimą kreipėsi generalinis prokuroras Darius Valys.

Klausimas dėl N. Venckienės tinkamumo būti teisėja buvo užduotas per bendrą Prezidentės ir Lietuvoje su valstybiniu vizitu viešinčio Maltos Respublikos Prezidento Džordžo Abelos (George Abela) spaudos konferenciją.

"Po vieną klausimą ir man dar vienas ir dar Maltos prezidentui, ir viskas", - paprašyta žurnalisto atsakyti klausimą apie N. Venckienę, sakė D. Grybauskaitė.

"Aš jau turėjau vieną klausimą ir atsakiau į dar vieną, dabar Maltos Prezidentui liko. Jeigu nėra, tai ačiū už dėmesį", - dar kartą paprašius, ar galėtų atsakyti į klausimą apie N. Venckienę, kalbėjo Prezidentė.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis praėjusį ketvirtadienį kreipėsi į Seimą, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėją N. Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę.

Panaikinti N. Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas.

Konstitucija nustato, kad teisėjas negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas, negali būti kitaip suvaržyta jo laisvė be Seimo, o tarp Seimo sesijų - be Respublikos Prezidento sutikimo.

Teismų įstatymo 47 straipsnio 1 dalis taip pat nustato, kad teisėjas gali atsakyti baudžiamąja tvarka, gali būti suimtas arba gali būti kitaip suvaržyta jo laisvė tik Seimo, o tarp Seimo sesijų - Respublikos Prezidento sutikimu.

Teisėjų garbės teisme yra svarstomos dvi N.Venckienei iškeltos drausmės bylos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder