Prezidentė: Lietuva turi įsipareigoti laikytis fiskalinės drausmės nepriklausomai nuo valdžios permainų

Prezidentė: Lietuva turi įsipareigoti laikytis fiskalinės drausmės nepriklausomai nuo valdžios permainų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė mano, kad Lietuva turi griežtai laikytis finansinės drausmės nepriklausomai nuo to, kokia politinė jėga yra valdžioje, ir tikisi, kad Seimas fiskalinės drausmės sutartį ratifikuos kuo greičiau, sako jos patarėja teisės klausimais Solveiga Cirtautienė.

"Prezidentės vertinimu, fiskalinės drausmės sutarties svarba yra strateginė ir ilgalaikė visai Europai, nes finansinė drausmė tampa kiekvienos ją pasirašiusios šalies teisiniu įsipareigojimu. Be to, šita priemonė - tai priemonė užkirsti kelią finansiniam populizmui ir nepagrįstam išlaidavimui. Prezidentės vertinimu, valstybės fiskalinis stabilumas neturi ir negali būti priklausomas nuo politinių vėjų, priešingu atveju susidarytų sąlygos nekontroliuojamai ir nevaldomai situacijai", - antradienį ryte interviu "Žinių radijui" sakė S. Cirtautienė.

S. Cirtautienės teigimu, Prezidentė mano, kad griežtą fiskalinę politiką vykdančios Europos Sąjungos (ES) narės turėtų išvengti nemokumo problemų, užsitikrinti finansinį stabilumą, užkirsti kelią skolų krizėms ateityje ir užsitikrinti tvarų ekonomikos augimą.

"Atsižvelgiant į šios sutarties svarbą ne tik Lietuvai, bet ir visai ES, iš tiesų labai svarbu, kad Seimas, kuriame šiandien bus pristatyta fiskalinės drausmės sutartis, atsakingai pažiūrėtų ir nevilkintų ratifikavimo proceso", - pabrėžė Prezidentės patarėja.

Prezidentė D. Grybauskaitė dekretą, kuriuo Seimui teikia ratifikuoti Europos sutartį dėl stabilumo, koordinavimo ir valdysenos ekonominėje ir pinigų sąjungoje, pasirašė gegužės 30 d.

Lietuva ir dar 24 Europos Sąjungos (ES) valstybės finansinės drausmės sutartį pasirašė šių metų kovo 2 d. Briuselyje. Jos nepasirašė tik Didžioji Britanija ir Čekija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder