Prezidentė: laiku nepriėmus būtinų sprendimų, skaudžias ekonomines pasekmes gali patirti visos ES narės

Prezidentė: laiku nepriėmus būtinų sprendimų, skaudžias ekonomines pasekmes gali patirti visos ES narės

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Briuselyje dalyvaus Europos Vadovų Tarybos posėdyje, kuriame ES šalių vadovai svarstys, kaip spręsti Europos ekonomines problemas, ir aptars priemones ekonomikos augimui skatinti.

„ES nespėja atremti globalių finansinių iššūkių ir priimti būtinų sprendimų sunkmečiui įveikti. Europai atėjo metas apsispręsti, ar gilinti ES ekonominę ir politinę integraciją, ar rizikuoti euro zonos ateitimi. Uždelsus ir laiku nepriėmus būtinų sprendimų, skaudžias ekonomines pasekmes gali patirti visos ES narės", - sakė Prezidentė.

Europos Vadovų Tarybos posėdyje ketinama priimti paktą dėl ekonomikos augimo ir darbo vietų kūrimo („Compact for Growth and Jobs"). Posėdyje taip pat bus patvirtintos konkrečios ekonominės rekomendacijos kiekvienai ES šaliai narei, kurios padės užtikrinti finansinę drausmę ir paskatins ekonomikos atsigavimą.

Pasak Prezidentės, ieškodama išeičių, kaip įveikti ekonominį sunkmetį, ES privalo toliau laikytis griežtos finansinės drausmės, gyventi pagal savo išgales ir kartu išnaudoti visas įmanomas priemones ekonomikos augimui skatinti.

Susitikime Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompėjus (Herman Van Rompuy) pristatys kartu su Europos Komisija, euro grupės ir Europos centrinio banko prezidentais parengtą ataskaitą, kurioje pateikiami siūlymai, kaip reformuoti ir stiprinti ekonominę ir pinigų sąjungą.   

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder