Prezidentė grąžino Darių Valį į generalinio prokuroro pareigas

Prezidentė grąžino Darių Valį į generalinio prokuroro pareigas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir remdamasi Panevėžio miesto apylinkės teismo priimta nutartimi dėl ikiteisminio tyrimo nutraukimo, pasirašė dekretą, kuriuo grąžino laikinai nušalintą generalinį prokurorą Darių Valį į pareigas.

Generalinis prokuroras buvo laikinai nušalintas nuo pareigų iki galutinio sprendimo prokuratūros atliekamame tyrime, teigiama Prezidentūros pranešime spaudai.

Panevėžio miesto apylinkės teismas penktadienį patvirtino Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro nutarimą ir nutraukė ikiteisminį tyrimą D. Valio atžvilgiu, proceso šalims susitaikius. Šia teismo nutartimi ikiteisminio tyrimo procesas yra baigtas.

Teismui nutraukus ikiteisminį tyrimą ir išnykus aplinkybėms, dėl kurių generalinis prokuroras buvo laikinai nušalintas nuo pareigų, D. Valys grąžinamas į generalinio prokuroro pareigas.

Siekiant išsamiai ir objektyviai išsiaiškinti prieš beveik trejus metus įvykusios avarijos aplinkybes, generalinis prokuroras buvo laikinai nušalintas nuo pareigų jo paties prašymu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder