Prezidentė: "Gazprom" jau seniai turėjo sumažinti dujų kainą Lietuvai

Prezidentė: "Gazprom" jau seniai turėjo sumažinti dujų kainą Lietuvai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad „Gazprom" dujų kainą Lietuvai turėjo sumažinti jau seniai, o ilgalaikės sutartys su Rusijos dujų monopolininku tik apsunkintų būsimo Lietuvos suskystintų dujų terminalo veiklą.

„Aš manau, kad „Gazprom" jau seniai turėjo sumažinti kainą. Ne veltui ankstesnė Vyriausybė kreipėsi į tarptautinį arbitražą su 5 milijardų ieškiniu. „Gazprom" puikiai žino, kad pralaimės tą bylą, nes porą tokių bylų Europoje pralaimėjo. Todėl atskubėjo pasiūlyti neva mažesnes kainas. Mes ir taip jas gausime, nes statome suskystintų dujų terminalą, kuris pradės veikti po metų, todėl, kad laimėsime arbitražo bylą, todėl, kad EK spalio mėnesį ruošiasi iškelti „Gazprom" ieškinį už monopolinę elgseną Europoje. Tad manau, kad tai „Gazprom" turėjo anksčiau padaryti", - penktadienį interviu LRT radijui ir televizijai teigė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovė tvirtina, kad ilgalaikė dujų tiekimo sutartis yra nereikalinga, nes tai trukdytų mūsų terminalo veiklą.

„Tradiciniai santykiai ir pasiūla, kokią siūlydavo „Gazprom", - tai siekis surišti valstybei rankas. Jei perki mažiau, moki baudas. Manau, kad tai nenaudinga, ypač ilgalaikės perspektyvos prasme", - Prezidentę cituoja lrt.lt.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder