Prezidentė dėl "Vijūnėlės nutarimo" gali kreiptis į KT

Prezidentė dėl "Vijūnėlės nutarimo" gali kreiptis į KT

Prezidentė Dalia Grybauskaitė prašys Konstitucinio Teismo (KT) išaiškinti, ar Vyriausybės nutarimas dėl kurortinių apsaugos zonų naikinimo buvo priimtas skaidriai, jei abejonių dėl šio teisės akto neišsklaidys pati Vyriausybė. Pasak Prezidentės, galimai neskaidriai priimtas nutarimas mažina pasitikėjimą Vyriausybe, taip pat ir aplinkos ministru Kęstučiu Trečioku.

"Šios abejonės turi būti išsklaidytos. Jeigu to nepadarys Vyriausybė, tuomet aš būsiu priversta pasinaudoti Konstitucijoje numatyta teise kreiptis į Konstitucinį Teismą išaiškinimo, ar šis Vyriausybės nutarimas neprieštarauja Konstitucijai", - LRT radijui kalbėjo Prezidentė.

Teisę Prezidentui kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl Vyriausybės teisės aktų atitikties kitiems įstatymams numato Konstitucijos 106 straipsnis.

Nors prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą neradusi nusikalstamos veikos požymių K. Trečioko veiksmuose, paviešintos pokalbių išklotinės rodo, kad Druskininkų meras aplinkos ministro prašė pagreitinti kurortines zonas naikinančio nutarimo svarstymą Vyriausybėje.

2015 m. vasaros pabaigoje Vyriausybės priimtas nutarimas Vilniaus apylinkės teismui, anot "delfi.lt" naujienų portalo, galėjo būti papildomu argumentu priimant teigiamą sprendimą dėl statybų įteisinimo vadinamojo "Vijūnėlės" dvaro teritorijoje. Šis sprendimas yra apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder