Prezidentė 56 absolventams suteikė pirmąjį karininko laipsnį

Prezidentė 56 absolventams suteikė pirmąjį karininko laipsnį

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį 56 Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos absolventams suteikė pirmąjį karininko laipsnį.

Šalies vadovė pabrėžė, kad kartu su leitenanto laipsniu kariai prisiima ir atsakomybę būti ištikimi Lietuvai, saugoti jos laisvę ir ginti nepriklausomybę.

„Būkite pilietiški ir narsūs Tėvynės gynėjai, profesionalūs kariai, garsėjantys ir tarptautinėse misijose. Taika ir žmonių saugumas – svarbiausi šiandieninio gyvenimo iššūkiai. Jūsų priesaika įpareigoja visomis išgalėmis stengtis, kad mes gyventume saugesniame pasaulyje“, – sakė Prezidentė.

Valstybės vadovė pasveikino karininkus, tvirtai žengiančius narsos, pasiaukojimo ir atsidavimo keliu. Prezidentė palinkėjo įveikti visus sunkumus, iššūkius ir didžiuotis savo sprendimu tarnauti Lietuvai.

Tai yra jau 20-oji Lietuvos karo akademijos laida. Šios laidos akademijos absolventų 47 kariūnai studijavo pagal Bazinio karinio rengimo programą ir įgijo pėstininkų būrio vado kvalifikaciją ir bakalauro kvalifikacinį laipsnį, septyni kariūnai studijavo pagal bendrą Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto Antano Gustaičio aviacijos instituto Karinių oro pajėgų specialistų rengimo programą.

Dar du prisiekę būsimi Lietuvos karininkai šiemet baigė studijas Jungtinių Amerikos Valstijų Pakrančių apsaugos ir Karinių oro pajėgų akademijose.

Prisiekusius leitenantus palaimino Lietuvos karo akademijos kapelionas majoras Remigijus Butkevičius.

Iškilmingoje ceremonijoje Simono Daukanto aikštėje dalyvavo Vyriausybės nariai, Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vadovybė, buvę Lietuvos karo akademijos viršininkai, užsienio šalių gynybos atašė, absolventų artimieji ir kiti svečiai.

Lietuvos karo akademijos ramovėje absolventams bus įteikti bakalauro studijų diplomai. Pagal akademijos tradiciją 20-oji absolventų laida pasodins savo laidos ąžuoliuką.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder