Premjero sprendimas: aplinkos ministras lieka dirbti

Premjero sprendimas: aplinkos ministras lieka dirbti

"Tvarkietis" Kęstutis Trečiokas lieka toliau dirbti aplinkos ministru. Tokią galutinę savo poziciją išsakė Premjeras Algirdas Butkevičius po to, kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) paskelbė nepradėsianti tyrimo dėl K. Trečioko.

"Teisininkai, tiek nepriklausomi, tiek Vyriausybės kanceliarijos, buvo pateikę išvadas, kurios buvo aiškiai pabrėžę, kad jokių teisinių pažeidimų nėra. Džiaugiuosi, kad VTEK dabar pateikė savo išvadą, kad nėra privačių ir viešų interesų pažeidimų. Tokiu atveju praktiškai ir teoriškai aplinkos ministras lieka toliau dirbti", - sakė A. Butkevičius.

Ministras Pirmininkas teigė, kad šio sprendimo niekas negali pakeisti.

"Niekas negali pakeisti, nes aš galiu pasakyti, kad tikriausiai man dirbant šitose pareigose, iš viso - kaip politikui, tikriausiai pirmą kartą gyvenime tiek teko aiškintis su teisininkais. Keletą kartų teko prašyti teisininkų, kad man rašytų pažymas, netgi iki tokio lygio, kad aš buvau atskirai pasikvietęs kai kuriuos teisininkus, kurie buvo atsakingi už šitą nutarimą, be jų vadovų, kad vadovai negirdėtų pokalbių, kaip mes kalbėsimės, nes aš jau buvau pradėjęs įtarinėti, gal tam tikriems teisės departamento žmonėms buvo daromas tam tikras spaudimas iš tam tikrų vadovų", - pasakojo A. Butkevičius.

Pats K. Trečiokas teigė ramiai laukęs VTEK išvados.

"Yra bėda su manimi, nes važinėju keturiolikos metų senumo mašina, gyvenu iš tėvų paveldėtame namelyje, santaupų turiu taip, kaip ir priklausytų normaliam žmogui, skaičiuojančiam keturiasdešimt metų stažo, neturiu nei giminių aukštose pareigose ar privačiose kompanijose, neturiu akcijų, kur tuos interesus man susisapnuoti kaip nors... Aš buvau dėl to ramus ir džiaugiuosi, kad šituo atveju nėra ką tirti", - sakė K. Trečiokas.

Aplinkos ministras nesureikšmina kalbų dėl etinės, politinės atsakomybės.

"Kalbos ir lieka kalbomis. Aš pasakiau nuo pirmos dienos: esu ramus, jokio pažeidimo nepadaręs. Žinote, telefoniniai pokalbiai, prašymai - kitą kartą nėra kaip pasakyti: atšok, atstok ar ką. Sakai, gerai pažiūrėsiu. Tai čia - etika. Arba panaudot kokį rusišką žodį kitą kartą suprantamiau nei lietuvišką. Tai yra privatus pokalbis, ne viešas, ir nieko tame nusikalstamo. Tyrė STT, tyrė prokuratūra, ir etikos komisija savo sprendimą padarė, kad nėra ką tirti, tai tik ir reiškia, kad burbulas lieka burbulu", - sakė K. Trečiokas.

K. Trečioko dar laukia opozicijos inicijuojama interpeliacija Seime.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder