Premjeras užtikrino, kad koalicija dirba ir dirbs stabiliai

Premjeras užtikrino, kad koalicija dirba ir dirbs stabiliai

Valdančioji dauguma ir koalicija dirba ir dirbs stabiliai, po Politinės tarybos posėdžio sakė Premjeras Algirdas Butkevičius.

Vyriausybės vadovas pakartojo savo išsakytą poziciją dėl "darbiečiams" keliamų moralinių reikalavimų, tačiau apie postų perskirstymus nebuvo kalbama.

"Dar kartą noriu užtikrinti, kad valdančioji dauguma, koalicija ir toliau dirbs stabiliai. Vakar, kas buvo pasakyta po mūsų partijos valdybos posėdžio, tai yra mūsų partijos valdybos nuomone, kur buvo kalbama dėl tam tikrų moralinių dalykų, o visi kiti klausimai tai turi būti kolegai Vytautui Gapšiui, ir tai yra jo apsisprendimo teisė", - sakė Ministras Pirmininkas.

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas V. Gapšį pripažino kaltu vadinamojoje Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje.

Pasak Premjero, nebuvo aptariamas klausimas, V. Gapšiui pasitraukus, vieną ministro portfelį perleisti "darbiečiams".

Pats V. Gapšys trauktis iš Seimo pirmojo vicepirmininko posto neketina.

"Išsiaiškinome santykius, ir šitoje vietoje galima pasakyti labai paprastai: socialdemokratų buvo išsakyta nuomonė, mūsų buvo atsakytas atsakymas, pateikta papildomos informacijos, ir šitoje vietoje tai yra Darbo partijos kompetencija, ką deleguoja į kokias pozicijas. Niekas koalicijoje nesikeičia", - užtikrino iš posto anksčiau trauktis ragintas Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas, Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas V. Gapšys.

Priminus, kad "darbiečiai" reikalavo eksministrės socialdemokratės Birutės Vėsaitės ir ar nemano, kad šiuo atveju yra žymiai rimtesnė situacija, V. Gapšys taip teigė nemanąs, kadangi "tai visiškai kita situacija". Į opozicijos inicijuojamą nepasitikėjimą juo Seimo pirmasis vicepirmininkas atsakė lakoniškai: "Jų reikalas".

"Koalicijoje aptarta, kad niekas koalicijoje nesikeičia ir dirba tokia sudėtimi ir tokia personaline sudėtimi, kokia yra dabar. (...) Socialdemokratams gerai su mumis dirbti, koalicija dirba tvarkinga, konstruktyviai ir toliau taip dirbs", - dėstė V. Gapšys ir pabrėžė, kad nėra pagrindo kol kas neįsiteisėjusiam teismo sprendimui paveikti koaliciją. Vertindamas socialdemokratų garbės pirmininko Aloyzo Sakalo pareiškimus, kad dalis "darbiečių" esą nori pereiti pas socdemus į frakciją, V. Gapšys teigė "gerbiąs jo amžių, bet su amžiumi ir atitinkamai pareiškimai pradeda būti". Pasak V. Gapšio, viskas yra priešingai, ir koalicijoje nėra kalbų apie galimus ministrų portfelių perskirstymus.

Tvarkos ir teisingumo partijos vicepirmininkas, aplinkos ministras Valentinas Mazuronis sakė nevertinąs kiekvieno koalicijos nario atskirai.

"Galiu tiktai pasakyti, kad po šiandieninio susitikimo labai aišku: koalicija dirba, koalicija dirba ramiai, kaip ir dirbo iki šiol. Teisiniai procesai eina savo linkme, politiniai procesai ir koalicijos darbas - savo linkme, ir viskas gerai. Suprantu, vasara, gal žinių mažai, bet, nepaisant to, darbas yra stabilus, judam, dirbam, pirmininkaujame ES Tarybai. Viskas bus gerai", - kalbėjo politikas.

Klausiamas, kaip pasielgtų V. Gapšio vietoje, V. Mazuronis juokavo norįs būti jaunesnis.

"Ooo... Tai yra svajonė, tiek pajaunėti... Bijau, kad tai neįmanoma. O jam būti mano vietoje, mano amžiuje dar įmanoma, o man jau sunkiai", - juokavo V. Mazuronis.

Jis patvirtino "tvarkiečių" poziciją dėl valdančiosios koalicijos tvirtumo.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderis Valdemaras Tomaševskis taip pat pakartojo, kad valdančioji koalicija dirba toliau, jokių kitų jos variantų negali būti. Tiesa, jis atskleidė, kad Politinės tarybos posėdyje svarstytas konservatorių dalyvavimo koalicijoje klausimas. Apie tai esą teiravosi "tvarkietis" Petras Gražulis.

"Premjeras A. Butkevičius pareiškė, kad su konservatoriais socialdemokratai neįsivaizduoja koalicijos. Bet buvo patikinta, kad nėra tokios alternatyvos, galimybės, to negali būti. Niekas net nesvarstė klausimo pakeisti Darbo partiją, koalicija dirba toliau", - sakė V. Tomaševskis. Jis pabrėžė gerai sutvarkytą Lietuvos teisinę sistemą ir kad V. Gapšiui nepalankus teismo sprendimas dar nėra įsigaliojęs.

ELTA primena, kad Vilniaus apygardos teismas kaltinamuosius Darbo partijos byloje Viktorą Uspaskichą, V. Gapšį, Vitaliją Vonžutaitę ir Mariną Liutkevičienę pripažino kaltais dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo ir beveik 4 mln. litų mokestinių prievolių išvengimo Darbo partijos naudai.

V. Upaskichui skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, V. Vonžutaitė kalės 3 metus, M. Liutkevičienė kalės vienus metus, o V. Gapšys laisvės atėmimo išvengė - jis turės sumokėti 275 MGL (35 750 litų) baudą.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder