Premjeras užsienio žiniasklaidai: "Finansinis stabilumas išlieka prioritetu"

Premjeras užsienio žiniasklaidai: "Finansinis stabilumas išlieka prioritetu"

Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus teigimu, vienu aktualiausių klausimų Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai laikotarpiu išlieka atsakingas viešųjų finansų valdymas ir finansinio stabilumo stiprinimas.

Tokį prioritetą A. Butkevičius išskyrė ketvirtadienio susitikime su Lietuvoje viešinčiais užsienio žurnalistais iš didžiausių ES žiniasklaidos priemonių, kai žurnalistai domėjosi pirmininkaujančios šalies požiūriu į Europos aktualijas.

Pasak Premjero, Lietuva sieks Ekonominės ir pinigų sąjungos integracijos, ypatingas dėmesys bus skiriamas tolesniam Bankų sąjungos kūrimui ir efektyviai jos veiklai.

"Svarbu, kad visos šalys suprastų, jog būtina gilesnė ekonominė integracija, o efektyviai valdomi valstybės finansai yra pagrindinė sąlyga išsikapstyti iš krizės", - žurnalistams sakė Premjeras.

A. Butkevičius patikino, kad siekdama užtikrinti ekonomikos augimą ir darbo vietų kūrimą, Lietuva ir toliau sieks bendrosios ES rinkos stiprinimo, daug dėmesio skirs ES įsipareigojimui 2014 metais baigti kurti energijos vidaus rinką

Kalbėdamas apie Rytų partnerystę, Premjeras pažymėjo, kad tai svarbus Lietuvos pirmininkavimo prioritetas skatinant saugumą ir stabilumą ES ribose.

Žurnalistai iš Europos šalių taip pat domėjosi Lietuvos stojimo į euro zoną siekiu.

"Siekis įsivesti eurą - ekonomiškai ir politiškai įvertintas žingsnis, kuriam Lietuva pritarė stodama į ES. Tvirtai susiejusi savo valiutą su euru, tačiau neturėdama euro de jure, mūsų valstybė nepasinaudoja visomis ekonominės ir pinigų sąjungos teikiamomis galimybėmis. Euro įvedimas suteiktų papildomą impulsą Lietuvos ekonomikai", - kalbėjo A. Butkevičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder