Premjeras: turėtų atsistatydinti "Lietuvos dujų" vadovas

Premjeras: turėtų atsistatydinti "Lietuvos dujų" vadovas

Premjeras Andrius Kubilius mano, kad dėl netinkamo Lietuvos interesų atstovavimo derantis su Rusijos koncernu "Gazprom" turi atsistatydinti "Lietuvos dujų" vadovas Viktoras Valentukevičius.

Premjero pasiteiravus, ar yra numatytas susitikimas su penktadienį Lietuvoje besilankančia "Gazprom" delegacija, A. Kubilius teigė šio fakto nelabai žinąs. Kaip skelbia delfi.lt, Energetikos ministerijos atstovai penktadienį susitiko deryboms su Rusijos dujų milžino "Gazprom" delegacija, vadovaujama "Lietuvos dujų" valdybos pirmininko ir "Gazprom" viceprezidento Valerijaus Golubevo.

"Mane informavo energetikos ministras, kad jie siūlo pradėti derėtis dėl kainų. Tai čia atsiliepimas į mūsų raginimą elgtis pagal galiojančią sutartį. Ar bus elgiamasi iki galo - matysime. Visada esame atviri kalbėtis ir tartis, bet plačiau galėtų komentuoti energetikos ministras", - žurnalistams sakė Premjeras.

Paklaustas, ar turėtų atsistatydinti "Lietuvos dujų" vadovas, A. Kubilius teigė, kad pozicija yra išsakyta, ir jos bus toliau laikomasi.

"Nes kaip mažesnieji "Lietuvos dujų" kompanijos akcininkai mes manome, kad ligšiolinis direkcijos elgesys pažeidė mūsų, kaip akcininkų, interesus, ir mes tuos interesus ginsime visomis Lietuvos įstatymų numatytomis priemonėmis", - kalbėjo Ministras Pirmininkas.

"Taip", - lakoniškai į klausimą, ar turėtų atsistatydinti "Lietuvos dujų" generalinis direktorius, atsakė A. Kubilius.

Energetikos ministerija Rusijos koncernui "Gazprom" išsiuntė pakartotinį kvietimą susitikti Briuselyje ir tartis dėl teisingos dujų kainos Lietuvos vartotojams taikymo.

Bendrovės "Lietuvos dujos" privatizavimo sutartyje "Gazprom" įsipareigojo tiekti gamtines dujas į Lietuvą teisingomis kainomis. Tačiau yra pagrįstų įtarimų, kad šios nuostatos "Gazprom" nesilaikė ir taip pažeidė "Lietuvos dujų" privatizavimo sutartį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder