Premjeras: tikiu, kad žmonės drąsiau seks renovacijos pavyzdžiu

Premjeras: tikiu, kad žmonės drąsiau seks renovacijos pavyzdžiu

Vis daugiau daugiabučių namų bendrijų įsitikina, kad būsto renovacija - išeitis taupyti savo pinigus, todėl gyventojai dažniau kreipiasi į Būsto agentūrą, teigia Premjeras Andrius Kubilius.

"Mes matome, kad vis daugiau gyvenamųjų namų bendrijų įsitikina, kad taupyti energiją reiškia taupyti savo pinigus, ir vis daugiau bendrijų kreipiasi į Būsto agentūrą, prašydami ekspertų pagalbos ir registruodami savo projektus. Ir tikiu, kad žmonės, matydami kitų bendrijų sėkmę, drąsiau seks tokiu pavyzdžiu", - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė Ministras Pirmininkas.

A. Kubilius taip pat pabrėžė, kad esama ir probleminių klausimų, kuriuos reikia spręsti, pavyzdžiui, asmenų, gaunančių socialinę paramą, priešinimąsi jos negaunančiųjų norui renovuoti būstą, siekiant taupyti šilumos energiją.

Premjeras taip pat svarsto galimybes įtraukti valstybės įmones į namų renovacijos procesus, sukurti specialią agentūrą, padėsiančią parengti renovavimo projektus.

"Reikia galvoti ir apie intensyvesnį valstybės įmonių dalyvavimą, galbūt ir apie specialios įmonės kūrimą, kuri padėtų žmonėms parengti tinkamus projektus, padėtų savivaldybėms parengti platesnės apimties projektus, kur būtų projektuojama ne vieno daugiabučio namo, o viso kvartalo ar dar didesnio skaičiaus gyvenamųjų namų renovacija", - sakė A. Kubilius.

Premjeras pažymėjo, kad daugėja savivaldybių, intensyviai ieškančių sprendimo, galinčio padėti žmonėms, tačiau esama ir vis dar manančių, kad tai pačių gyventojų rūpestis.

"Bet judame į priekį", - namų renovacijos procesų rezultatus reziumavo A. Kubilius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder