Premjeras tikina su Prezidente išnaudojęs visas politines priemones dėl Baltarusijos AE

Premjeras tikina su Prezidente išnaudojęs visas politines priemones dėl Baltarusijos AE

Premjero Andriaus Kubiliaus tikinimu, Lietuva yra išnaudojusi visas politines priemones ir galimybes, siekiant užkirsti kelią Baltarusijos atominės jėgainės statybai greta Lietuvos sienos, todėl dabar lieka vienintelė išeitis - kreiptis į tarptautines organizacijas.

"Lietuva galėjo pradėti planuoti statyti savo atominę elektrinę dar 2004 ar 2005 metais. Manau, tada ir bendra situacija būtų buvusi kitokia. Tačiau ir aš, ir Prezidentė išnaudojo visas politines priemones ir galimybes, kokias turėjome per paskutinį laikotarpį santykiuose su kaimynine Baltarusija. O tie santykiai, kaip žinote, nėra tokie paprasti ar įprasti. Tačiau ir toliau išnaudosime visas galimybes, ir aš esu įsitikinęs, kad mes turime galvoti ne tik apie tai, kaip išnaudoti santykius su kaimynine šalimi, bet taip pat turime galvoti, kaip išnaudoti santykius su tarptautinėmis organizacijomis ir tarptautinėmis institucijomis, ir jose visu rimtumu kelti planuojamų elektrinių tikslingumo klausimus tokiose vietose", - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio teigė A. Kubilius.

Vyriausybės vadovas pažymėjo, jog įvykiai Japonijoje tik dar kartą įrodė tai, kad šiuolaikinėms branduolinėms jėgainėms turi būti keliami patys aukščiausi saugumo reikalavimai.

"Mes įžvelgiame labai rimtą grėsmę. Kaip žinote, tiek Baltarusijoje planuojamoje statyti elektrinėje, tiek Kaliningrade planuojamoje statyti elektrinėje nėra atlikta tarptautinius standartus atitinkanti poveikio aplinkai analizė. Tai yra pats rimčiausias klausimas visai tarptautinei bendruomenei", - sakė Premjeras.

ELTA primena, jog antradienį Rusija pritarė Baltarusijos atominės jėgainės projektui, pagal kurį naujoji AE turėtų būti pastatyta apie 50 km nuo Vilniaus. Rusija taip pat pažadėjo šiam projektui skirti apie 6 mlrd. JAV dolerių paramos. Pirmąjį atominės jėgainės bloką ketinama paleisti 2017 m., o antrąjį - 2018 metais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder