Premjeras teiks Virginijos Baltraitienės kandidatūrą

Premjeras teiks Virginijos Baltraitienės kandidatūrą

Premjeras Algirdas Butkevičius pritaria Seimo narės, "darbietės" Virginijos Baltraitienės kandidatūrai į žemės ūkio ministro postą ir siūlys Prezidentei Daliai Grybauskaitei ją patvirtinti.

"Sutarėme, kad (Premjeras. - ELTA) teiks dekretą Prezidentei. Tame ministrų sąraše būsiu ir aš", - po pirmadienį Vyriausybėje vykusio susitikimo su Premjeru sakė pati V. Baltraitienė.

Formuojant Vyriausybę ministre kartą nepatvirtinta kandidatė tvirtai tikėjo, kad Prezidentūra neužkirs jai kelio perimti vadovavimą Žemės ūkio ministerijai. V. Baltraitienė teigė iš Premjero išgirdusi, kad jos kandidatūra jau yra suderinta su šalies vadove D. Grybauskaite.

Tapusi ministre V. Baltraitienė pirmiausiai ketina imtis formuoti komandą ir aiškintis, kiek pagrįsti įtarimai apie žemės ūkio viceministrų neskaidrumą. "Darbietė" žada laikytis principingos pozicijos - specialiosioms tarnyboms informavus apie bet kokius įtarimų keliančius faktus, V. Baltraitienė žada atsisakyti viceministrų paslaugų.

"Pirmiausiai aš turėčiau susipažinti (su situacija. - ELTA), kol nesu ministrė man daug ko nerodys ir nesakys. Mano pirmas darbas po priesaikos turėtų būti susitikimas su Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovu, pasižiūrėti. Ir jeigu bus nors menkiausias šešėlis, šitie viceministrai tikrai nedirbs", - teigė V. Baltraitienė.

Nors Premjeras jau yra pareiškęs, kad įtarimų keliantys viceministrai bus pašalinti, V. Baltraitienė patikino, kad galutinį sprendimą ji įpareigota priimti savarankiškai.

Primename, kad žemės ūkio ministro vieta atsilaisvino atsistatydinus "darbiečių" deleguotam prof. Vigilijui Juknai. Jis savo pasitraukimą motyvavo šeiminėmis aplinkybėmis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder