Premjeras Švedijoje akcentavo dvišalę politinę ir ekonominę partnerystę

Premjeras Švedijoje akcentavo dvišalę politinę ir ekonominę partnerystę

Lietuvą ir Švediją sieja patikima politinė ir ekonominė partnerystė, susitikęs su Švedijos Ministru Pirmininku Fredriku Reinfeltu (Fredrik Reinfeldt) pabrėžė Premjeras Algirdas Butkevičius.

Per pokalbį Vyriausybių vadovai pažymėjo, kad Lietuvą ir Švediją sieja puikūs politiniai ir ekonominiai ryšiai.

"Švedija yra labai svarbi Lietuvos partnerė - artima kaimynė, didžiausia užsienio kapitalo investuotoja ir viena iš mūsų energetinio saugumo stiprintojų. Džiaugiamės, kad ketvirtadienį Švedijos Vyriausybė pritarė elektros jungties Baltijos jūra projektui ir patvirtino, kad jis vykdomas laikantis grafiko", - išplatintame pranešime cituojamas Premjeras A. Butkevičius.

Lietuvos Vyriausybės vadovas padėkojo už Švedijos paramą Lietuvai rinkimuose į Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą bei Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją.

Ministras Pirmininkas A. Butkevičius pristatė liepą prasidedančio Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai tikslus ir numatomus svarbiausius renginius. Apibrėžiant šios atsakingos užduoties ir įsipareigojimo principus buvo remtasi ir sėkmingu Švedijos pirmininkavimo pavyzdžiu 2009 metais. Lietuva sieks, kad jos pirmininkavimas būtų efektyvus, orientuotas į konkrečius rezultatus.

Be to, Premjerai apsikeitė nuomonėmis dėl Švedijai ypač svarbaus kito pusmečio ES Tarybos darbotvarkės klausimo - Rytų partnerystės politikos. Lietuvos Vyriausybės vadovas pakvietė Premjerą F. Reinfeltą dalyvauti rudenį Vilniuje įvyksiančiame Rytų Partnerystės valstybių ir vyriausybių vadovų susitikime.

Susitikime buvo aptarti aktualūs energetikos ir transporto klausimai. Kalbėta apie svarbų ES įsipareigojimą iki 2014 m. sukurti energetikos vidaus rinką, likviduoti vadinamąsias energetines salas, išplėtoti infrastruktūrą.

Ministras Pirmininkas A. Butkevičius Stokholme taip pat susitiko su Švedijos socialdemokratų partijos pirmininku Stefanu Liovenu (Stefan Loefven). Susitikimo metu kalbėta apie Lietuvos Vyriausybės iniciatyvas skatinti darbo vietų kūrimą ir ekonomikos plėtrą, energetikos aktualijas bei kitus aktualius klausimus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder