Premjeras pripažįsta EK rekomendacijų Lietuvai svarbą

Premjeras pripažįsta EK rekomendacijų Lietuvai svarbą

Europos Komisijos rekomendacijos Lietuvai - šios Vyriausybės darbotvarkės dalis, pažymėjo Premjeras Algirdas Butkevičius, susitikęs su EK Pirmininko pavaduotoja Vivjana Reding (Viviane Reding).

Susitikime aptarta ekonominė situacija Lietuvoje ir Europos Sąjungoje, pristatyti Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetai, aptartos pagrindinės iniciatyvos teisingumo srityje.

Pasveikinęs komisarę atvykus į Lietuvą, Premjeras pasidžiaugė konstruktyviu EK ir Lietuvos Vyriausybės bendradarbiavimu. Vyriausybės vadovo teigimu, nepaisant to, kad ES ekonomika atsigauna po krizės, euro zonos tema vis dar išlieka jautri ir nė viena šalis negali leisti sau atsikvėpti ir išlaidauti.

"Turime gilinti ekonominę integraciją, geriau koordinuoti ekonominę politiką ir efektyviai valdyti valstybės finansus, tai yra pagrindinės sąlygos išeiti iš krizės. Nors ES yra teisingame kelyje, tačiau kartais pritrūksta politinės valios ir gebėjimų įgyvendinti jau priimtus sprendimus", - pažymėjo A. Butkevičius.

Kalbėdamas apie šaliai skirtas EK rekomendacijas, patvirtintas trečiadienį, Premjeras sakė, jog pripažįsta jų įgyvendinimo svarbą.

"Rekomendacijos jau yra mūsų politinės darbotvarkės dalis. Tai ir užimtumo skatinimas, skurdo ir socialinės atskirties mažinimas. Mūsų Vyriausybė yra įsipareigojusi tęsti pensijų sistemos reformą. Kitas mūsų Vyriausybės tikslas yra gerinti energijos vartojimo efektyvumą pastatuose", - vardijo A. Butkevičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder