Premjeras: Prezidentė pati sprendžia, kur ir kada jai dalyvauti

Premjeras: Prezidentė pati sprendžia, kur ir kada jai dalyvauti

Premjeras Andrius Kubilius pripažįsta, kad tiek Lietuva, tiek ir Lenkija tarpusavio santykiuose turi apie ką pamąstyti, tačiau atvirai neteigia, jog Prezidentės Dalios Grybauskaitės sprendimas nedalyvauti Lenkijos prezidento Bronislavo Komorovskio (Bronislaw Komorowski) kitą savaitę Varšuvoje rengiamame susitikime su Baltijos valstybių vadovais, kurio metu žadama aptarti pasirengimą NATO viršūnių susitikimui Čikagoje, pablogins šalių tarpusavio santykius.

"Mes nuosekliai siekiame gerų ir lygiaverčių santykių su visais kaimynais, tarp jų ir su kaimyne Lenkija. Ir tikiu, kad šiame kelyje taip pat einame ir mokomės, ir mes kai ką turime pergalvoti, bet, manau, kad ir kaimynai taip pat turi apie ką pamąstyti", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" sakė Ministras Pirmininkas.

A. Kubiliaus teigimu, Lietuva ir Lenkija tarpusavio santykiuose yra išgyvenusios įvairių laikotarpių, tačiau ateityje bus matomos permainos į teigiamą pusę.

Paklaustas, ar palaiko Prezidentės sprendimą nedalyvauti Varšuvoje rengiamame susitikime, A. Kubilius atsakė, kad Prezidentė pati nusprendžia, kur jai dalyvauti.

"Neturiu teisės vertinti, o Prezidentė pati apsisprendžia dėl vizitų, dėl dalyvavimo vienuose ar kituose renginiuose", - sakė Premjeras.

Prezidentūra sprendimą nevykti į susitikimą aiškina tuo, kad NATO viršūnių susitikimo Čikagoje klausimus Prezidentė su Lenkijos vadovu jau aptarė, primena ELTA.

Neoficialiomis žiniasklaidos žiniomis, Prezidentės sprendimas gali būti susijęs su paaštrėjusiu Varšuvos tonu lenkų tautinės mažumos klausimu.

Politologai tokį D. Grybauskaitės žingsnį vertina kaip darantį žalą regioniniam bendradarbiavimui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder