Premjeras popiežių Pranciškų pakvietė į Lietuvą

Premjeras popiežių Pranciškų pakvietė į Lietuvą

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius oficialaus vizito Vatikane metu, per audienciją pas Popiežių Pranciškų, kalbėjosi apie dvišalius Lietuvos ir Šventojo Sosto santykius, Bažnyčios atsinaujinimą Lietuvoje. Susitikime aptarti skurdo ir socialinės atskirties mažinimo bei Europos plėtros klausimai.

„Šventojo Tėvo nuoširdumas ir paprastumas ypač žavi Lietuvos žmones. Labai vertiname mūsų dvišalius santykius su Šventuoju Sostu. Su didele pagarba prisimename Šventojo Sosto paramą sovietinės okupacijos laikotarpiu. Krikščioniškasis tikėjimas padėjo lietuvių tautai kurti ir stiprinti savo valstybę, perimti krikščioniškosios Europos kultūrą, suteikė jėgų pakelti sunkius istorijos išbandymus“, – kalbėjo Ministras Pirmininkas.

Kalbėdamas su Popiežiumi Pranciškumi Lietuvos Vyriausybės vadovas pasidžiaugė, jog Lietuva yra pasirašiusi ir ratifikavusi pagrindinius dvišalius susitarimus dėl Bažnyčios padėties, o pastaruoju metu vyksta itin teigiamas Lietuvos Katalikų Bažnyčiai atsinaujinimas – per trejus metus Lietuvoje paskirti šeši nauji vyskupai.

Susitikime tai pat kalbėta skurdo ir socialinės atskirties mažinimo klausimais. Abi pusės sutiko, kad žmonės, kuriems yra būtina pagalba, ją turi gauti kad ir kokia sunki būtų šalies ekonominė padėtis.

Lietuvos Vyriausybės vadovas padėkojo už Popiežiaus sveikinimus Žemaičių krikšto 600-ųjų metų jubiliejaus proga ir Lietuvos žmonių vardu pakvietė apsilankyti mūsų šalyje.

Vizito metu Lietuvos Ministras Pirmininkas taip pat susitiko su Vatikano Valstybės sekretoriumi kardinolu Tarcisio Bertone ir Vatikano sekretoriumi santykiams su valstybėmis arkivyskupu Dominique`u Mamberti. Susitikimo metu prisimintas Palaimintojo Popiežiaus Jono Pauliaus II vizitas Lietuvoje.

Pasak Premjero, pirmasis popiežiaus apsilankymas sustiprino laisvės ir demokratijos plėtrą, padėjo atrasti naujas valstybės ir Bažnyčios bendradarbiavimo perspektyvas.

Su Vatikano valstybės vadovais taip pat aptarti dvišaliai Lietuvos ir Šventojo Sosto santykiai, Lietuvos kaip pirmininkaujančios ES Tarybai šalies vaidmuo, Rytų partnerystės klausimas. Premjeras patikino, jog Lietuva itin vertina Šventojo Sosto veiklą tarptautiniu lygmeniu ir yra pasirengusi bendradarbiauti. Lietuvos Vyriausybės vadovas taip pat informavo apie mūsų šalies pirmininkavimo ES Tarybai procesą.

„Džiaugiuosi, kad Lietuva jau sėkmingai įpusėjo savo pirmininkavimą ES Tarybai. Tai didelė atsakomybė Lietuvai ir jos valstybės tarnybai, bet kartu ir galimybė pristatyti šalį, sustiprinti ryšius Europoje ir prisidėti prie visos Europos piliečių gerovės kūrimo“, – teigė Premjeras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder