Premjeras pavedė ministrei Algimantai Pabedinskienei atlikti tyrimą, kaip institucijos dirbo su tragediją patyrusia šeima

Premjeras pavedė ministrei Algimantai Pabedinskienei atlikti tyrimą, kaip institucijos dirbo su tragediją patyrusia šeima

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dėl tragiško incidento Kėdainių rajono Saviečių kaime pavedė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai atlikti tyrimą, ar tinkamai buvo kontroliuojami socialinės rizikos šeimos veiksmai, kokių priemonių buvo imtasi siekiant nutraukti smurtą šeimoje.

"Nuoširdžiai užjaučiu tragišką įvykį išgyvenusią šeimą. Teisėsaugos institucijos atliks savo darbą, tačiau tokiems įvykiams užbėgti už akių privalo mūsų šalies institucijos. Todėl pavedžiau socialinės apsaugos ir darbo ministrei pirmiausia išsiaiškinti, ar jai pavaldžios institucijos, socialinės rūpybos centras, vaiko teisių skyrius ėmėsi priemonių, kad būtų užkirstas kelias smurtui šeimoje. Ministerija turės artimiausiu metu pateikti informaciją, kokios institucijos ir kokių kontrolės bei prevencijos priemonių ėmėsi. Tyrimas parodys, ar tinkamai atliekamas institucijų darbas, kaip galėtume jį sustiprinti, kad ateityje nepasikartotų Saviečių kaimo šeimos tragedija", - sako Ministras Pirmininkas A. Butkevičius.

Pasak Premjero, akivaizdu, kad visa socialinės rūpybos ir globos sistema turi būti keičiama sparčiau. Tokią užduotį jis kelia Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai.

Pirmadienį ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė kviečia atsakingus pareigūnus tartis, kaip apsaugoti rizikos šeimose augančius vaikus.

Po savaitgalį įvykusios skaudžios tragedijos Kėdainių rajone, kai tėvas pražudė du savo mažamečius vaikus, šalies vadovė susitiks su socialinės apsaugos ir darbo ministre A. Pabedinskiene, sveikatos apsaugos ministre Rimante Šalaševičiūte, vidaus reikalų ministru Sauliumi Skverneliu, policijos generaliniu komisaru Linu Pernavu, socialinių darbuotojų ir vaiko teisių specialistais bei nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Kaip jau skelbta, naktį iš penktadienio į šeštadienį Kėdainių rajone, Saviečių kaime, buvo įvykdytas kraupus nusikaltimas - tėvas pražudė kelių mėnesių mergaitę ir dvejų metų berniuką. 36-erių metų šio kaimo gyventojas Aurelijus B. įmetė vaikus į šulinį, prieš tai jų motiną su kitais dviem vyresniais vaikais išvijęs iš namų.

Kauno apylinkės teismas sekmadienį leido dviejų savo vaikų nužudymu įtariamą vyrą suimti trims mėnesiams - ilgiausiam leistinam kardomajam terminui.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder