Premjeras paprašė Dailį Alfonsą Barakauską dirbti toliau

Premjeras paprašė Dailį Alfonsą Barakauską dirbti toliau

Premjeras Algirdas Butkevičius paprašė partijos "Tvarka ir teisingumas" deleguotą Dailį Alfonsą Barakauską tęsti darbą vidaus reikalų ministro pozicijoje.

"Remiantis pirmine turima informacija iš teisėsaugos institucijų apie vykdomą tyrimą, kol kas nėra duomenų, kad vidaus reikalų ministro kaltė būtų įžvelgiama šioje situacijoje, todėl Vyriausybės vadovas paprašė ministrą tęsti darbą tol, kol bus vykdomas ikiteisminis tyrimas, o po to bus galima vertinti situaciją", - Eltai sakė Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

STT antradienį atliko kratas, siekdama gauti reikšmingų duomenų dėl prekybos poveikiu stambiu mastu (daugiau nei 32,5 tūkst. litų) bandant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijos vykdytų viešųjų pirkimų.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis patvirtino, kad tarp suimtųjų yra buvęs vidaus reikalų ministro patarėjas Ervinas Raistenskis ir buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius, primena ELTA.

Juridiniams asmenims įtarimai kol kas nėra pareikšti. Tyrimo metu bus nustatytos aplinkybės, ar prekyba poveikiu galėjo įvykti be ministerijos vadovų žinios.

Partijos "Tvarka ir teisingumas" lyderis Rolandas Paksas mano, kad D. A. Barakauskas turi dirbti toliau ir būti principingas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder