Premjeras neatskleidė, už kiek jo žentas pirko "Ministerium" akcijų

Premjeras neatskleidė, už kiek jo žentas pirko "Ministerium" akcijų

Premjeras Algirdas Butkevičius Seime neatsakė į opozicijos klausimą, už kokią sumą jo žentas Evaldas Vaitasius nupirko pusę įmonės "Ministerium" akcijų. Ministro Pirmininko teigimu, advokatų konsultacijos dėl galimo bylinėjimosi su 15min.lt naujienų portalu yra apmokamos jo asmeninėmis lėšomis.

Atsakinėdamas į konservatorių pateiktus klausimus dėl E. Vaitasiaus verslo, A. Butkevičius teigė negalintis atskleisti akcijų įsigijimo vertės, nes šis sandoris yra tik "Ministerium" ir privataus fizinio asmens komercinė paslaptis.

"Neturiu teisės kalbėti apie privačios kompanijos akcijų vertę ar kitus susitarimus", - Seimo posėdžių salėje kalbėjo Ministras Pirmininkas.

Anot Premjero, už akcijas buvo atsiskaityta bankiniu pavedimu, o viešojoje erdvėje paskleista informacija apie 500 mln. eurų nepaskirstyto įmonės pelno akcijų-pirkimo pardavimo metu yra klaidinga. A. Butkevičiaus teigimu, jo dukra ir žentas svarstė ir akcijų įsigijimo išsimokėtinai galimybę, tačiau jokie sprendimai dėl sandorio su Ministru Pirmininku nebuvo derinti.

"Nežinojau, kaip galiausiai nuspręsta sumokėti už akcijas. Turiu jus nuvilti, visi dokumentai yra tvarkingi ir viskas yra teisėta", - kalbėjo Premjeras.

A. Butkevičius pabrėžė, jog faktas, kad "Ministerium" nelaimėjo Ūkio ministerijos ir Vyriausybės kanceliarijos organizuotų viešųjų pirkimų konkursų, tik įrodo, kad jis niekada nedarė jokio poveikio įmonės veiklai.

Žiniasklaida paskelbė publikaciją apie ryšių su visuomene bendrovę "Ministerium", kurios 50 proc. akcijų turi A. Butkevičiaus dukters vyras E. Vaitasius. Premjeras to nebuvo nurodęs savo viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje, vėliau ją papildė įrašu apie žento bendrovę.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder