Premjeras: neatsargūs A. Butkevičiaus pasisakymai gali būti suprasti kaip energetikos projektų stabdymas

Premjeras: neatsargūs A. Butkevičiaus pasisakymai gali būti suprasti kaip energetikos projektų stabdymas

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius atkreipia dėmesį, kad kai kurie neatsargūs Lietuvos socialdemokratų partijos vadovo Algirdo Butkevičiaus pasisakymai gali būti suprasti kaip svarbių energetikos projektų stabdymas.

„A. Butkevičiaus porinkiminiai pasamprotavimai apie tai, kad gali būti atsisakyta reikalavimo, jog dujų tiekėjai 25 procentus dujų privalo pirkti iš būsimo Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo, gali atrodyti kaip terminalo žlugdymas. Politikas, pretenduojantis vadovauti naujai Vyriausybei, turėtų suprasti, kad 25 procentų taisyklės atsisakymas reiškia, kad terminalas negalės veikti, nes ilgalaikių sutarčių supančioti rinkos dalyviai bus priversti pirkti dujas tik iš „Gazprom“, – kalbėjo A. Kubilius.

Premjero teigimu, abejonių kelia A. Butkevičiaus požiūris į SGD terminalo statybos finansavimą. „Tas pats pasakytina ir apie A. Butkevičiaus ne visai atsakingai mestą mintį, jog galima atsisakyti terminalo kaštų įtraukimo į dujų tarifą. Tai sudaro vos vieną procentą vartotojų mokamos dujų kainos ir vartotojui atsipirks per labai trumpą laiką, tačiau atsisakius to procento terminalo finansavimas darosi neįmanomas“, – pažymėjo Ministras Pirmininkas.

Premjero nuomone, padėties negelbsti užuominos apie galimą privataus kapitalo pritraukimą. „Jei turimas galvoje kapitalas vienos bendrovės, kuri tiesiogiai priklausoma nuo „Gazprom“ ir kuri ne kartą siūlėsi finansuoti terminalo statybą, tai noriu tik priminti, kad Vyriausybė nuosekliai atmesdavo visus tokius „pasiūlymus“, kurių tikslas iš esmės yra žlugdyti terminalą, nes jis kelia grėsmę „Gazprom“ monopolijai Lietuvoje. Todėl linkiu A. Butkevičiui labiau įsigilinti į energetikos problematiką ir geriau skirti, kur yra Lietuvos interesai, o kur – „Gazpromo“ interesai“, – kalbėjo A. Kubilius.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder