Premjeras Londono olimpiniame kaimelyje šildėsi sportininkų šlovės spinduliuose

Premjeras Londono olimpiniame kaimelyje šildėsi sportininkų šlovės spinduliuose

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius šeštadienį apsilankė Londono olimpiniame kaimelyje, kur susitiko su Lietuvos sportininkais, treneriais, medikais, žaidynių savanoriais lietuviais. Premjeras turėjo galimybę pasveikinti ir olimpine čempione tapusią plaukikę Rūtą Meilutytę.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas Ministrui Pirmininkui ir jo žmonai įteikė olimpinių žaidynių suvenyrų. Gimtadienio proga buvo pasveikintas Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

"Olimpinis kaimelis labai šaunus, gerai įrengtas. Džiugu jame sutikti mūsų šalies sportininkus. Atvykome jų palaikyti, paremti, perduoti Lietuvos džiaugsmą, - žurnalistams sakė A. Kubilius. - Džiaugiuosi galėdamas apsilankyti šiame pasauliniame renginyje. Buvo labai smagu sutikti mūsų olimpinę čempionę".



Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad jaučia pareigą perduoti olimpinės rinktinės nariams padėką ir paremti juos, kad šalies sporto gerbėjai galėtų džiaugtis jų pasiekimais.

Premjeras sakė, kad labai džiaugėsi R. Meilutytės pergale. "Stengiamės nepraleisti progų pamatyti Lietuvos sportininkų pasirodymus per televiziją. R. Meilutytės auksinį startą stebėjome pasistatę palapines ant Merkio pakrantės. Ji tikrai griaudėjo nuo galingų mūsų šūksnių, - teigė A. Kubilius. - Sergame, laikome kumščius ir tikimės, kad dar matysime ir daugiau pergalių. Londone stebėsime krepšinio, lengvosios atletikos, imtynių ir dviračių treko varžybas".

Eltos korespondento paklaustas, ar po R. Meilutytės pergalės olimpinėse žaidynėse, Lietuvoje atsiras daugiau baseinų, Ministras Pirmininkas sakė, kad dar šių metų pabaigoje bus atidarytas didelis baseinas Kaune. A. Kubilius mano, kad dabar plaukimo populiarumas šalyje turėtų gerokai padidėti. Premjeras tikisi, kad savivaldybių iniciatyva Lietuvoje turėtų atsirasti dar daugiau naujų sporto kompleksų su baseinais.

Po apsilankymo olimpiniame kaimelyje A. Kubilius išvyko stabėti Lietuvos ir JAV krepšinio rinktinių mačo. Į Vilnių Ministras Pirmininkas grįš sekmadienio vakarą ir nuo pirmadienio tęs savo atostogas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder