Premjeras: Konstituciją šiurkščiai pažeidę seimūnai turi nedelsiant trauktis iš Seimo

Premjeras: Konstituciją šiurkščiai pažeidę seimūnai turi nedelsiant trauktis iš Seimo

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija, laikydamasi principingos pozicijos dėl Konstituciją šiurkščiai pažeidusių ir priesaiką sulaužiusių Seimo narių Aleksandro Sacharuko ir Lino Karaliaus ir siekdama, kad nebūtų nereikalingo laiko vilkinimo, siūlo patiems prasižengusiems parlamentarams atsisakyti mandato ir trauktis iš Seimo. Taip nutarta trečiadienį įvykusiame TS-LKD frakcijos posėdyje.

"Šioje Seimui garbės nedarančioje istorijoje buvome principingi nuo pat pradžių. Tokie minėtų Seimo narių šiurkštūs pažeidimai kenkia viso Seimo autoritetui, piktina visuomenę ir yra netoleruotini. Paaiškėjus aiškiam Konstitucinio Teismo verdiktui, raginame šiuos parlamentarus nebepiktinti toliau visuomenės ir neapkrauti valstybės institucijų nereikalingomis apkaltos Seime procedūromis. Šiuo metu Seimo laukia daug kitų visuomenei svarbių darbų, todėl, jei minėti Seimo nariai dar turi garbės jausmo, raginame juos pačius trauktis iš Seimo", - teigė TS-LKD pirmininkas Andrius Kubilius.

ELTA primena, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Premjeras A. Kubilius dar prieš paskelbiant Konstitucinio Teismo išvadą leido suprasti, jog, parlamentarams L. Karaliui ir A. Sacharukui pažeidus Konstituciją, konservatoriai palaikytų jiems apkaltą Seime.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder