Premjeras: konservatoriai gali palaikyti apkaltą Linui Karaliui ir Aleksandrui Sacharukui

Premjeras: konservatoriai gali palaikyti apkaltą Linui Karaliui ir Aleksandrui Sacharukui

Jeigu Konstitucinis Teismas (KT) trečiadienį paskelbs, jog parlamentarai Linas Karalius ir Aleksandras Sacharukas pažeidė Konstituciją, konservatoriai palaikys jiems apkaltą Seime, leidžia suprasti premjeras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Andrius Kubilius.

"Manau, kad balsuosime, laikydamiesi principinės nuostatos, kad Seimo nariai Konstitucijos ir teisingumo atžvilgiu turi būti ypač skaidrūs ir švarūs" - trečiadienį atsakydamas į klausimą, kaip konservatoriai balsuotų dėl apkaltos parlamentarams Seime, teigė ministras pirmininkas.

ELTA primena, kad trečiadienį KT trečiadienį skelbs išvadą dėl Seimo paklausimo dėl parlamentarų L. Karaliaus ir A. Sacharuko, kuriems pradėta apkaltos procedūra, veiksmų konstitucingumo.

Su tokiu prašymu į KT buvo kreipęsis Seimas, kuris prašė pateikti išvadą, ar šių dviejų Seimo narių veiksmai, nurodyti Seimo specialiųjų tyrimų komisijų išvadose dėl apkaltos jiems, neprieštarauja Konstitucijai.

Pagal Seimo statutą, Seimas turi kreiptis į KT išvados, ar asmens, kuriam pradėta apkaltos byla, konkretūs veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

Jei KT pateiks išvadą, kad parlamentarų veiksmai prieštarauja Konstitucijai, Seimas turės spręsti, ar panaikinti Seimo nario mandatą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder