Premjeras: galėtume priimti iki 40 pabėgėlių

Premjeras: galėtume priimti iki 40 pabėgėlių

Kiek Lietuva galės priimti pabėgėlių iš Afrikos, paaiškės po kitą savaitę vyksiančios vidaus reikalų ministrų tarybos, sako Premjeras Algirdas Butkevičius ir teigia, kad šis skaičius galėtų siekti iki 40.

Pasak Premjero, kitą savaitę, birželio 16 d., vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis vyks į vidaus reikalų ministrų tarybos posėdį Briuselyje, kur bus svarstomas pabėgėlių kvotų klausimas.

"Kol kas, aišku, daugiau komentuoti būtų sudėtinga. Mes anksčiau esame pareiškę, kad galėtume priimti iki 40 ir tokios pozicijos stengsimės laikytis. Tai, aš manau, kad po birželio 16 d. bus galima konkrečiau pasakyti priėmus vidaus reikalų ministrų tarybos posėdyje sprendimus, ar tie sprendimai bus priimti vieningai. Reikia žiūrėti, kokia pozicija bus ir kitų valstybių. Tai šiandien tikrai dar būtų anksti tai komentuoti", - antradienį interviu LRT radijui sakė Ministras Pirmininkas.

Vidaus reikalų ministras S. Skvernelis pirmadienį pakartojo, kad Lietuva toliau laikosi pozicijos, kad, kovojant su Europą užplūstančiais imigrantais iš Afrikos, kiekviena ES valstybė narė priimtų tiek pabėgėlių, kiek ji išgali. Lietuva esą galėtų priimti 30-40 žmonių.

Pagal EK rekomenduotas kvotas Lietuvai siūloma priimti 710 pabėgėlių.

Praėjusią savaitę Prancūzijai ir Vokietijai pareikalavus iš naujo apsvarstyti pabėgėlių priėmimo sąlygas, Europos Komisija pranešė esanti pasiruošusi diskusijoms.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder