Premjeras: Dalai Lamos vizitas - privatus

Premjeras: Dalai Lamos vizitas - privatus

Premjeras Algirdas Butkevičius neketina susitikti su į Lietuvą atvykusiu Tibeto dvasiniu lyderiu Dalai Lama. Vyriausybės vadovas tikina, kad tai - privatus vizitas, į kurį pakvietimo jis nėra gavęs.

"Dalai Lama vizitas yra, galima sakyti, kaip ir privatus, ir aš neturiu pageidavimų ir pasiūlymų susitikti", - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Paklaustas, ar nebuvo bandymų susitikti su Tibeto dvasiniu lyderiu, Premjeras atsakė, kad jokių susitikimų organizuoti jis negali dėl įtemptos darbotvarkės.

"Esu labai užimtas ir neinicijuoju jokių susitikimų, užtenka tiek, kiek yra mano darbotvarkėje susitikimų, vos spėju juos išdėstyti nuo 7 valandos ryto", - pareiškė A. Butkevičius.

Nobelio taikos premijos laureatas, Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama XIV Vilniuje lankosi rugsėjo 11-14 dienomis. Tai jau trečiasis pasaulio dvasinio autoriteto vizitas Lietuvoje.

Tibeto vyriausybės egzilyje atstovai, kalbėdami apie dabartinę savo situaciją, dažnai nurodo Lietuvą ir kitas Baltijos šalis kaip sektiną nesmurtinės kovos dėl nepriklausomybės pavyzdį. Dalai Lama buvo pirmasis karališkosios giminės atstovas, pasveikinęs Lietuvą atkūrus nepriklausomybę.

Kinija Tibetą laiko sava teritorija, tačiau patys tibetiečiai Kiniją vertina kaip okupantę. Grėsmingai skamba žinios, kuriose pranešama apie susideginti pasiryžusius tibetiečius, taip išreiškiančius savo nepasitenkinimą Kinijos vykdoma politika regione. Šiandien priskaičiuojama 120 susideginusių tibetiečių, taip mėginusių atkreipti pasaulio bendruomenės dėmesį į Tibeto tragediją.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder