Premjeras: ar Rolandas Paksas gali kandidatuoti į Seimą, gali atsakyti tik Konstitucinis teismas

Premjeras: ar Rolandas Paksas gali kandidatuoti į Seimą, gali atsakyti tik Konstitucinis teismas

Ar per apkaltą iš Prezidento pareigų pašalintas Rolandas Paksas gali kandidatuoti į Seimą, gali atsakyti tik Konstitucinis Teismas (KT), mano Premjeras Andrius Kubilius.

"Tai gali atsakyti tik Konstitucinis Teismas", - penktadienį klausiamas, ar dabartinis įstatymas atveria R. Paksui tokias galimybes ar Konstitucijai gali prieštarauti, sakė Premjeras.

Įstatymas, per apkaltą iš Prezidento pareigų pašalintam R. Paksui atveriantis kelią į Seimą, perduodamas KT svarstyti, skelbia "Kauno diena". Tai reiškia, kad R. Pakso dalyvavimui rinkimuose greičiausiai vėl iškils grėsmė.

Seimo socialdemokratas Vytenis Andriukaitis parengė kreipimąsi į KT dėl neseniai parlamentarų priimtos ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės pasirašytos tokios Seimo rinkimų įstatymo pataisos: "Seimo nariu negali būti renkamas asmuo, kurį Seimas apkaltos proceso tvarka pašalino iš einamų pareigų ar panaikino jo Seimo nario mandatą, jeigu nuo sprendimo pašalinti iš einamų pareigų ar panaikinti Seimo nario mandatą įsigaliojimo dienos nepraėjo ketveri metai".

Pagal šį įsigaliojusį įstatymą 2004-aisiais iš Prezidento pareigų per apkaltą pašalintas R. Paksas turi formalią galimybę vėl dalyvauti šių metų spalį vyksiančiuose rinkimuose.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder