Premjeras apie Daivą Gineikaitę: tokie žmonės neturėtų dirbti valstybės tarnyboje

Premjeras apie Daivą Gineikaitę: tokie žmonės neturėtų dirbti valstybės tarnyboje

Alkotesterio parodymų turėjo pakakti, LRT RADIJUI tvirtina A. Butkevičius, vertindamas situaciją, kai Žemės ūkio tarnybos vadovė Daiva Gineikaitė, kaip manoma, sukėlė autoįvykį, vairuodama neblaivi. Anot ministro pirmininko, ši situacija turėjo būti išspręsta daug greičiau.

„Situaciją pirmiausia turi vertinti žemės ūkio ministrė, kuriai pavaldi Žemės ūkio tarnybos vadovė. Aš tikiu policijos pareigūnų atliktu tyrimu. Manau, kad šis klausimas turėjo būti išspręstas labai greitai. Antradienio rytą kalbantis su žemės ūkio ministre ji tvirtino, kad laukia galutinio teismo sprendimo. Manau, kad dabar vyksta nereikalingos diskusijos ir [be reikalo] atliekami papildomi tyrimai. Jeigu alkotesteris parodė 1,66 promilės, tai yra akivaizdus įrodymas. Tokie žmonės valstybės tarnyboje neturėtų dirbti“, – teigia A. Butkevičius.

Tuo tarpu Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė užėmė kiek nuosaikesnę poziciją ir sakė, kad dėl Nacionalinės žemės tarnybos direktorės Daivos Gineikaitės tinkamumo dirbti bus sprendžiama tik teismui patvirtinus jos vairavimo išgėrus faktą arba Specialiųjų tyrimų tarnybai pareiškus įtarimus.

STT pradėjo tyrimą, įtariant, kad buvo bandoma nuslėpti Nacionalinės žemės tarnybos vadovės Daivos Gineikaitės neblaivumą. Apklausti asmenys, galėję žinoti apie įvykio aplinkybes, taip pat keliose įstaigose, tarp jų – medicinos įstaigoje, atlikti dokumentų poėmiai.

Griežtą poziciją pareiškė ir prezidentės patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė. Jis sako, kad Žemės ūkio ministerija turėtų principingai įvertinti jai pavaldžios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės Daivos Gineikaitės elgesį, jei pasitvirtins faktai, kad ji vairavo išgėrusi ir bandė nuslėpti savo neblaivumą.

„Bet kuri vadovus skirianti institucija taip pat turėtų principingai pasižiūrėti į situaciją ir tos kartelės neleisti, jeigu iš tikrųjų yra tie faktai tokie, kokie jie yra pateikiami“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė M. Lingė.

Anot Dalios Grybauskaitės patarėjo, prezidentė, būdama atsakinga už teisėjų korpusą, griežtai įvertindavo kiekvieną teisėjo vardo pažeminimo atvejį.

„Prezidentė šiuos dalykus vertindavo labai principingai ir tikrai yra daug teisėjų atleidusi už teisėjo vardo pažeminimą“, – teigė M. Lingė.

D. Gineikaitė, būdama galimai neblaivi, gruodžio 19 d. padarė avariją Kaune. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo bandymo suklastoti dokumentus ir taip nuslėpti D. Gineikaitės neblaivumą. NŽT vadovės elgesį taip pat siūloma apsvarstyti Seimo Antikorupcijos komisijai.

Eismo įvykio vietoje po pūtimo į alkotesterį D. Gineikaitei buvo nustatytas 1,66 prom. girtumas, tačiau pati NŽT vadovė neigia savo girtumą ir tikina atlikusi kraujo tyrimą neįvardijamoje medicininėje įstaigoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder