Prašoma uždaryti "Litovskij kurjer", "Obzor", "Ekspress nedelia" ir "Pervyj Baltijskij kanal"

Prašoma uždaryti "Litovskij kurjer", "Obzor", "Ekspress nedelia" ir "Pervyj Baltijskij kanal"

Seimo narys Kęstutis Masiulis prašo Valstybės saugumo departamento (VSD) inicijuoti rusiškų leidinių "Litovskij kurjer", "Obzor", "Ekspress nedelia" ir "Pervyj Baltijskij kanal" apribojimą arba sustabdymą.

"VSD turi žinių, kad šiuose leidiniuose platinama Kremliaus propaganda. Taigi, jei jau mes žinome, iš kur kyla grėsmės, tai reikia jas ir pašalinti. Arba šie leidiniai turi nustoti platinti V. Putino ideologiją, arba turi būti uždaryti. Propagandos negalima laikyti alternatyvia ir lygiaverte nuomone, nes ji kuriama melo ir išsigalvojimų pagrindu", - sako Seimo narys K. Masiulis.

Valstybės saugumo departamentas savo ataskaitoje įvardino, kad "Lietuvoje vienu iš Rusijos įtakos instrumentų, įgyvendinant informacinės ir ideologinės politikos uždavinius buvo rusakalbės žiniasklaidos priemonės "Litovskij kurjer", "Obzor", "Ekspress nedelia" ir "Pervyj Baltijskij kanal".

"Džiaugiuosi, kad VSD informavo visuomenę apie grėsmes, tačiau to neužtenka. Reikia imtis priemonių, kad mūsų valstybė būtų stipri ir apsaugota. Kaip matome Ukrainos atveju, jeigu valstybė savęs neapgina, tai ir jos pačios egzistavimas yra labai trapus. Kremlius propagandinės žiniasklaidos pagalba buvo paruošęs Krymo ir Ukrainos visuomenės nuomonę okupacijai, ar ne panašiai formuojama nuomonė ir Lietuvoje?", - sakė K. Masiulis.

2013 m. "Pervyj Baltijskij kanal" veikla jau buvo apribota, kai buvo paskleista neapykantą kurstanti ir tikrovės neatitinkanti informacija apie 1991 m. sausio 13-osios įvykius, tyčiojamasi iš Lietuvos žmonių ir niekinamas kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder