Policijos pareigūnai Policijos departamentą skundžia tarptautinėms organizacijoms

Policijos pareigūnai Policijos departamentą skundžia tarptautinėms organizacijoms

Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacija (LTPF) kreipėsi į Tarptautinę darbo organizaciją (TDO) ir Europos profesinių sąjungų konfederaciją (ETUC) dėl Policijos departamento nevykdomų įsipareigojimų pasirašyti kolektyvinę sutartį bei nutrūkusio socialinio dialogo.

LTPF įsitikinusi, kad Policijos departamento vadovybė laužo pasirašytus įsipareigojimus ir ignoruoja profesines sąjungas.

LTPF pirmininkės Loretos Soščekienės teigimu, į ETUC kreiptasi su prašymu inicijuoti kreipimąsi į Europos Komisiją. Į TDO kreiptasi todėl, kad Lietuva yra pasirašiusi įsipareigojimus dėl santykių su profesinėmis sąjungomis ir socialinės partnerystės plėtojimo.

„Rašte TDO ir ETUC pažymime, jog du dešimtmečius Policijos departamentas ir profesinės sąjungos kūrė, plėtojo ir puoselėjo socialinę partnerystę. O 2014 m. pirmą kartą istorijoje pasiektas kolektyvinių derybų rezultatas - pasirašyta pirma kolektyvinė sutartis teisėsaugos institucijoje - Lietuvos policijos šakos kolektyvinė sutartis. Apmaudu, tačiau pasiektas policijos vadovybės ir profesinių sąjungų socialinės partnerystės pikas staigiai virto atvira konfrontacija. Tai įvyko po to, kai pasikeitė policijos vadovai”, - teigia L. Soščekienė.

Anot LTPF vadovės, pasibaigus pirmosios kolektyvinės sutarties galiojimo laikui, 2016 m. liepos mėnesį profesinės sąjungos kreipėsi į policijos vadovybę, inicijuodamos naujas derybas dėl kolektyvinės sutarties, tačiau klausimas tebėra atviras, derybos neprasidėjusios ir neaišku, ar išvis prasidės. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder