Policija prašo panaikinti "darbiečio" Kęstučio Daukšio neliečiamybę

Policija prašo panaikinti "darbiečio" Kęstučio Daukšio neliečiamybę

Generalinė prokuratūra gavo policijos prašymą kreiptis į Seimą dėl išankstinio sutikimo suvaržyti Darbo partijos frakcijos atstovo Kęstučio Daukšio laisvę.

Panaikinti parlamentaro neliečiamybę prašo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyba, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Policijos pateiktais duomenimis, gegužės 16 dieną Seimo nariui K.Daukšiui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl greičio viršijimo. Protokolas surašytas pagal straipsnį dėl nustatyto greičio viršijimo daugiau kaip 50 kilometrų per valandą.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK) numato, kad už tokį pažeidimą asmuo gali būti nubaustas bauda arba administraciniu areštu.

Norint nagrinėti bylą dėl tokio pažeidimo, reikia turėti Seimo išankstinį sutikimą leisti suvaržyti parlamentaro laisvę.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder