Pirmuosius 10 euro banknotų Premjeras dovanos muziejui

Pirmuosius 10 euro banknotų Premjeras dovanos muziejui

Netrukus po euro įvedimo pirmąją naujo pavyzdžio 10 eurų kupiūrą bankomate išsigryninęs Premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad ją išleis ne pramogoms, o skirs Pinigų muziejui.

„Esame istorinės akimirkos liudininkai, peržengus 2015-tųjų slenkstį, mūsų lito finansinė galia perduota bendrai

Europos Sąjungos valiutai eurui. Lito simbolis Vytis tampa vienu iš euro šeimos ženklų“, - simbolinėje eurų išsigryninimo ceremonijoje netoli Lietuvos banko kalbėjo A. Butkevičius.

Kartu su premjeru 10 eurų kupiūras iš bankomato atsiėmė ir finansų ministras Rimantas Šadžius, Estijos premjeras Tavis Reivas (Taavi Roivos), Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius, Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas ir eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis. Pasižiūrėti ceremonijos susirinko gausi šventiškai nusiteikusių piliečių minia, kurioje plazdėjo ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos bei Estijos vėliavėlės.

T. Reivas susirinkusiems pabrėžė, kad euro įvedimas yra didelė Lietuvos ekonominė sėkmė, kuri tapo įmanoma dėl labai stiprios lito valiutos, kuri Lietuvai ištikimai tarnavo 20 metų.

„Tačiau dabar atėjo metas žengti kitą žingsnį ir mes visos trys Baltijos valstybės šį žingsnį žengiame kartu. Jis atvers kelią į didesnį ekonominį klestėjimą, laisvesnę rinką ir didesnę sėkmę visoms trims Baltijos valstybėms. Tai sėkmė ne tik euro zonai, bet ir Latvijai bei Estijai, - kalbėjo T. Reivas ir pridūrė, kad investavimu mūsų šalyje besidomintys estų verslininkai laukė euro įvedimo Lietuvoje.

"4 iš 5 estų mano, kad euro įvedimas Estijoje buvo teigiamas žingsnis. Pamatėme, kad euras mūsų ekonomikai padėjo augti ekonomiškai sunkiais laikais ir tikiu, kad tas pats atsitiks ir Lietuvoje“, - sakė jis.

Gruodį paskelbtais „Eurobarometro“ apklausos duomenimis, 63 proc. apklaustų gyventojų Lietuvoje palankiai vertina eurą. Latvijoje pasitikinčiųjų euru skaičius išaugo iki 74 proc., o Estijos gyventojai bendros ES valiutos atžvilgiu apskritai yra pozityviausi Bendrijoje – 83 proc. respondentų apie eurą atsiliepia teigiamai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder