Piketuojantys prieš "Chevron" reikalaus atšaukti ir aplinkos ministrą

Piketuojantys prieš "Chevron" reikalaus atšaukti ir aplinkos ministrą

Prieš Jungtinių Valstijų energetikos bendrovės "Chevron" atėjimą protestuojančias Žemaitijos bendruomenes palaikantys vilniečiai trečiadienį piketuos prie Aplinkos ministerijos ir ragins atsistatydinti ministrą Valentiną Mazuronį.

Žemaitijos bendruomenes palaikančių vilniečių nuomone, Lietuvos geologijos tarnybos direktorius Juozas Mockevičius, parodęs žmonišką požiūrį į Žemaitijos bendruomenių susirūpinimą skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos klausimais, buvo priverstas atsistatydinti.

"Nenorėdami, kad į Juozo Mockevičiaus vietą būtų paskirtas bestuburis valdininkas, kuris negalėtų reikšti savo nuomonės kaip specialistas, o vykdytų tik politinius nurodymus iš aukščiau, liepos 24 dieną susirenkame prie Aplinkos ministerijos su pasiūlymu aplinkos ministrui Valentinui Mazuroniui atsistatydinti pačiam. Aplinkos ministras nėra specialistas. Aplinkos ministras yra politikas. Ir pagal jam suteiktus rinkėjų įgaliojimus privalo paisyti specialistų nuomonės, kuri gali būti itin reikšminga vietos gyventojų gyvenimo kokybei, o ne spausti ir mėtyti iš tarnybos daug metų geologijoje dirbančius ir didelę profesinę patirtį sukaupusius pareigūnus vien už tai, kad "nesutampa nuomonės", - rašoma piketuotojų kreipimesi.

Jų teigimu, Šilutės-Pagėgių, Šilalės-Šilutės, Tauragės ir Plungės-Rietavo rinkimų apygardose, t .y. visur, kur "Chevron" galima veikla pažeis vietos gyventojų teises į sveiką ir švarią aplinką, už partiją Tvarka ir teisingumas savo balsus atidavė 12 326 piliečiai. "Daug tai ar mažai Valentinui Mazuroniui, kuris susišlavė pasitikėjimo (pirmumo) balsus ir garantuotai pateko į valdžią? Taigi kas išrinko Valentiną Mazuronį - "Chevron" ar šitie per Seimo rinkimus balsavusieji ir eilinį kartą pažadais apmulkinti žmonės? Dėl to, piketuotojų nuomone, jau atėjo metas rinkėjams pasinaudoti savo teise ir atšaukti Valentiną Mazuronį iš Seimo nario, o tuo pačiu ir iš ministro pareigų", - teigiama piketo organizatorių ptanešime.

Tuo pačiu piketuotojai siekia, kad per artimiausias dvi dienas Lietuvos geologijos tarnybos direktorius J. Mockevičius atsiimtų savo atsistatydinimo pareiškimą ir tęstų visuomenei naudingą darbą.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder