PBK: "Cgates" pažeidžia ir sutartį, ir vartotojų teises

PBK: "Cgates" pažeidžia ir sutartį, ir vartotojų teises

Kabelinė televizija "Cgates", dėl skleidžiamos melagingos informacijos nutraukusi Pirmojo Baltijos kanalo transliacijas, sulaukė šio kanalo atsako. Pirmojo Baltijos kanalo (Latvija) spaudos tarnyba penktadienį lietuvių, rusų ir anglų kalbomis išplatino pranešimą, kad "Cgates" kabelinės televizijos operatoriaus PBK transliacijų atjungimas nuo spalio 7 d. yra neteisėtas ir prieštarauja ne tik sutarties įsipareigojimams tarp kanalo ir operatoriaus, bet ir kartu pažeidžia vartotojų teises, kurie liko be galimybės žiūrėti šitą kanalą.

Kaip ELTA jau skelbė, tokį sprendimą "Cgates" priėmė dėl Pirmojo Baltijos kanalo praėjusį penktadienį parodytos laidos "Žmogus ir įstatymas", kurioje buvo teigiama, jog Sausio 13-ąją televizijos bokšto šturmo metu nebuvo nė vienos aukos, kuri žuvo dėl sovietinės armijos veiksmų, o visa ši istorija yra Lietuvos valdžios provokacija.

"Cgates" tą padaryti paragino ir kitas TV tiekėjas.

Ketvirtadienį "Baltic Media Alliance" praneša, jog laida "Žmogus ir įstatymas" šalinama iš Pirmojo Baltijos kanalo programos.

Pranešime sakoma, kad laida "Žmogus ir įstatymas" nuo penktadienio nebebus rodoma Pirmuoju Baltijos kanalu, kaip programa, neatitinkanti bendrų žmogiškųjų vertybių, moralinių ir etikos nuostatų.

ELTA primena, kad Lietuvos radijo ir televizijos komisija nusprendė trims mėnesiams stabdyti Pirmojo Baltijos kanalo rusiškų laidų retransliaciją.

Sprendimą trečiadienį komisija priėmė vienbalsiai. Draudimas įsigalios, kai jį patvirtins Vilniaus apygardos teismas.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija nutarė, jog trims mėnesiams draudžiamos programos, sukurtos ne Europos Sąjungoje. Pirmasis Baltijos kanalas tebeturi teisę transliuoti Baltijos šalyse sukurtas laidas.

Seimo narys Arvydas Anušauskas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Parlamentarė Rasa Juknevičienė paragino panaikinti šio kanalo atstovų akreditacijas dirbti valstybinėse institucijose.

Pirmasis Baltijos kanalas oficialiai registruotas Latvijoje, todėl Radijo ir televizijos komisija kreipėsi į šios šalies atsakingas institucijas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder