Patikrinus 260 viešojo maitinimo įmonių, pažeidimų rasta daugiau nei pusėje jų

Patikrinus 260 viešojo maitinimo įmonių, pažeidimų rasta daugiau nei pusėje jų

Ruošiantis Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) patikrino daugiausia lankytojų ir turistų sulaukiančių šalies miestų viešbučių, kavinių ir restoranų virtuves. Nustatyta, kad daugiau nei pusėje jų rasta įvairių pažeidimų.

Iš viso VMVT atliko 260 patikrinimų. Kai kuriose viešojo maitinimo įmonėse inspektoriams teko lankytis pakartotinai, kad įsitikintų, jog nustatyti trūkumai pašalinti.

Dažniausiai nustatyti bendri higienos (34 proc.), savikontrolės (20 proc.), produktų atsekamumo (17 proc.), technologijų nesilaikymo (12 proc.), produktų kokybės (11 proc.), personalo higienos (6 proc.) pažeidimai.

Patikrinimų metu kai kurių maitinimo įmonių gamybinės patalpos buvo nešvarios, netvarkingos, apkrautos pašaliniais daiktais, trūko plovimo ir dezinfekavimo priemonių. Rasta produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, pasitaikė atvejų, kai patiekalai buvo gaminami ne pagal receptūras ir technologinius aprašymus, kai kurie darbuotojai nebuvo pasitikrinę sveikatos.

VMVT primena, kad tokio pobūdžio sezoniniai patikrinimai atliekami kiekvienais metais, tačiau šiemet buvo įvertinta ir numatomų oficialių renginių gausa, atvykstančių svečių ir turistų srautas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder