Partnerystės įteisinimo projektas kitą savaitę bus svarstomas Vyriausybėje, teigia Premjeras

Partnerystės įteisinimo projektas kitą savaitę bus svarstomas Vyriausybėje, teigia Premjeras

Kitą savaitę Vyriausybę turėtų pasiekti daug diskusijų sukėlęs Teisingumo ministerijos projektas dėl partnerystės įteisinimo, sako Premjeras Algirdas Butkevičius.

Pasak Ministro Pirmininko, jį nustebinusi kritika dėl to, kad partnerystės įteisinimas baigiamas derinti su Katalikų bažnyčia.

"Mane labai nustebino ta kritika, ir aš galiu pasakyti, kad mes visus įstatymo projektus (...), prieš įtraukdami į darbotvarkę, deriname su visais partneriais ir (...) reglamentuose reikalaujama, kad mes per tam tikrą laikotarpį gautume atsiliepimus iš įvairiausių socialinių arba kitokių partnerių. (...) Ir buvo gautas raštas iš Vyskupų konferencijos, kad jie prašo, kad dar šitas klausimas būtų, jeigu galima, nukeltas vėlesniam laikotarpiui, nes jų teisininkai turi kai kurių pasiūlymų, ir mes atsižvelgėme į tokį pasiūlymą, atsižvelgiame ir į kitų socialinių partnerių gaunamus pasiūlymus, tik kažkodėl taip jautriai buvo sureaguota, kada tai buvo pasakyta viešai", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" sakė Vyriausybės vadovas.

Premjeras informavo, kad kitą savaitę šis įstatymo projektas numatytas įtraukti į Vyriausybės pasitarimo darbotvarkę, neatsižvelgiant ar bus gauti pasiūlymai, ar ne. Nors A. Butkevičius dėl tos pačios lyties asmenų partnerystės įteisinimo teigė turįs asmeninę nuomonę, bet sprendimą žadėjo priimti vadovaudamasis numatytomis procedūromis.

Teisingumo ministerija Vyriausybėje yra pateikusi projektą, kuriuo partnerystę siūlo leisti tik tarp vyro ir moters. Seime yra liberalų ir socdemų įregistruotas alternatyvus įstatymo projektas, leidžiantis ir tos pačios, ir skirtingų lyčių partnerystę.

Tačiau, kaip trečiadienį pranešė LNK žinios, Vyriausybei ruošiantis svarstyti partnerystės projektą, Bažnyčia ėmė derėtis, kaip projektą pakreipti sau naudinga linkme. Dvasininkai siekia, kad partnerystę galėtų sudaryti tos pačios lyties asmenys ir ne du, o daugiau - kad vienuoliai ir kunigai galėtų tarpusavio santykius įteisinti, nes dabar per gyvenimą sukauptą turtą paveldi ne vyskupija, o giminės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder