Parlamentarai išrinko 4 Seimo vicepirmininkus

Parlamentarai išrinko 4 Seimo vicepirmininkus

Naujas Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis turi 4 pavaduotojus. 

Per slaptą balsavimą Seimo vicepirmininkais išrinkti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos atstovai Seimo nariai Rima Baškienė (už - 105, prieš - 15, susilaikė 14) ir Arvydas Nekrošius ( už - 82, prieš - 24, susilaikė 27) . 

Seimo sprendimu, R. Baškienė tapo Seimo pirmininko pirmąja pavaduotoja.

Seimas pritarė ir socialdemokrato Gedimino Kirkilo kandidatūrai į Seimo vicepirmininkus (balsavo už - 96, prieš - 20, susilaikė 19).

Seime viena Seimo vicepirmininko kėdė priklausys opozicijai. Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos į Seimo vicepirmininko pareigas pasiūlyta Irena Degutienė sulaukė parlamentarų pritarimo (balsavo už - 101, prieš - 18, susilaikė 16). 

Penktoji Seimo vicepirmininko kėdė liko tuščia. Seimas nepritarė socialdemokratų į Seimo vicepirmininkus pasiūlytai partijos pirmininko premjero Algirdo Butkevičiaus kandidatūrai. Už tai balsavo 66 Seimo nariai, prieš - 53, susilaikė 14 parlamentarų.

Seimo Pirmininko pavaduotojai renkami slaptu balsavimu. Kandidatas laikomas išrinktu, jeigu už jį balsavo daugiau kaip pusė balsavusiųjų Seimo narių.

Antradienį Seimas ketina svarstyti jau pateiktas Statuto pataisas, kur numatyta Seimo vicepirmininkų skaičių sumažinti nuo 7 iki 5. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder