Pareigūnai nutraukia daugiau nei dvi savaites trukusią bado akciją

Pareigūnai nutraukia daugiau nei dvi savaites trukusią bado akciją

Radę užtarimą Seime pareigūnai nutraukia 16 dienų trukusią bado akciją.

"Su Vyriausybe, kuriai buvo įteikti reikalavimai, bendros kalbos neradome, nors Premjeras ir finansų ministrė žadėjo prisidėti prie badautojų. Mus parėmė Seimo nariai. Jau įregistruotos įstatymų pataisos, galinčios išspręsti dvi iš trijų mūsų keliamų problemų. Tai - darbo užmokesčio kompensavimas laikinojo nedarbingumo laikotarpiu ir sumažintų pensijų kompensavimas", - pranešime spaudai cituojama Lietuvos vidaus reikalų sistemos respublikinės profesinės sąjungos pirmininkė Loreta Soščekienė.

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) biudžeto klausimas pasibaigus protesto akcijai taip ir liko atviras. Blogiausias scenarijus, pasak pareigūnų atstovų, yra, kad 2011 metų ministerijos biudžetas mažės dešimtadaliu, palyginti su 2010 metais, geriausiu atveju bus paliktas 2010 metų lygio finansavimas su papildomais asignavimais prestižiniams tarptautiniams Lietuvoje vyksiantiems renginiams aptarnauti, tai yra palaikyti viešąją tvarką jų metu.

Lietuvos vidaus reikalų sistemos respublikinės profesinės sąjungos pirmininko pavaduotojas Vladas Sanda tikina, kad pareiškimai, esą Estijoje 100 tūkstančių gyventojų tenka mažiau pareigūnų nei Lietuvoje, nėra objektyvus rodiklis, nes ir nusikaltimų skaičius ten didesnis 50 procentų.

Oficialiais šių metų pirmojo pusmečio VRM duomenimis, nusikalstamų veikų skaičius 100 tūkst. gyventojų Lietuvoje ir Latvijoje yra apie 1 200, tuo tarpu Estijoje - beveik 1 800. 2010 m. rugpjūčio 1 d. realiai Lietuvos policijoje dirbančių ir iš valstybės biudžeto išlaikomų policijos pareigūnų buvo 10 864, todėl Lietuvoje 100 000 gyventojų tenka 326 policijos pareigūnai. Palyginimui, Estijoje - 253, Airijoje - 326, Latvijoje - 338, Slovėnijoje - 386, Čekijos Respublikoje - 457.

Atsiradus naujoms nusikaltimų rūšims ir kitoms grėsmėms, per pastarąjį dešimtmetį VRM steigė arba stiprino kovos su prekyba žmonėmis, narkotikų gamybos ir platinimo, nusikaltimų elektroninėje erdvėje, korupcijos kontrolės, liudytojų ir nukentėjusiųjų apsaugos užtikrinimo ir kitas sritis, kas leido bent iš dalies neutralizuoti tuo metu šalyje aktyviai veikusias organizuoto nusikalstamumo grupuotes, teigiama profsąjungos pranešime spaudai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder