Panevėžys neteko didmiesčio statuso

Panevėžys neteko didmiesčio statuso

Sumažėjus gyventojų skaičiui penktasis pagal dydį Lietuvos miestas Panevėžys neteko didmiesčio statuso. Sumenkėjusiu miesto statusu nesidžiaugianti valdžia dar bando įrodyti, kad gyvenamąją vietą mieste deklaravo daugiau žmonių, todėl pagal tai ir turi būti skiriamos investicijos, pranešė LRT televizijos laida "Panorama".

Statistikos duomenimis, per porą metų Panevėžio gyventojų skaičius sumažėjo 9 tūkstančiais - iki 99 tūkst. žmonių. Miestas priskirtas prie mažesniųjų, kaip Alytus ar Marijampolė.

Valdžios atstovai tikina, kad mieste gyvenamąją vietą deklaravo apie 107 tūkst. žmonių, todėl esą neteisinga skirstyti miestus į kategorijas pagal statistikos metodiką.

"Situacija yra labai paini. Įstatymais turėtų būti apibrėžta, arba mes pagal deklaruotą gyvenamąją vietą aptarnaujame gyventojus ir pripažįstame, kad jų yra ir turime suteikti jiems paslaugas, arba pagal statistiką - tai jų yra mažiau, nors tas gyventojas galėjo būti prirašytas ar Vilniaus, ar Kauno savivaldybėse. Tai tam tikros didžiosios savivaldybės, jos turi daugiau gyventojų negu deklaravusių gyvenamąją vietą, o mūsų mieste, kadangi jie buvo laikinai išvykę, mažiau gyventojų", - "Panoramai" aiškino Panevėžio savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder