Palaikantieji Lenkiją prie Rusijos ambasados valgė obuolius

Palaikantieji Lenkiją prie Rusijos ambasados valgė obuolius

Rusijai paskelbus embargą lenkiškiems vaisiams ir daržovėms, grupelė entuziastų penktadienio popietę Vilniuje prie Rusijos Federacijos ambasados surengė obuolių valgymo akciją ir taip išreiškė paramą kaimynei Lenkijai.

Į žaibišką susibūrimą Žvėryno skverelyje, prie Rusijos ambasados, piliečiai buvo kviečiame socialiniuose tinkluose. Į akciją susirinko keliolika lietuvių. Piliečiai į ją atėjo nešini maišeliais su lenkiškais obuoliais.

"Kadangi šiandien įsigalioja sankcijos, pasižiūrėjau, kaip reaguoja mūsų kaimynai, kad yra labai linksma akcija, kur žinomi Lenkijos žmonės valgo obuolius, dalijasi, daro "memus" socialiniuose tinkluose (...) pagalvojau, kad ir Lietuvoje reikia kažką padaryti. Nes mes vis kalbame, kad reikia su kaimynais gerai sugyventi. Pagalvojau, kad jiems dabar reiktų nors ir tokio smulkaus palaikymo" , - sakė vienas iš akcijos iniciatorių rašytojas ir žurnalistas Andrius Tapinas.

Pasak jo, valstybėms, remiančioms sankcijas Rusijai, reikės kurį laiką atkentėti, ypač tai palies verslininkus.

Akcijos iniciatoriai, keliolika minučių kramsnoję obuolius, likusius lenkiškus vaisius ir graužtukus norėjo įteikti Rusijos ambasados darbuotojams, tačiau niekas šių "dovanų" priimti nepanoro. Beje, akcija sukėlė policijos pareigūnų susidomėjimą - į įvykio vietą buvo iškviestos papildomos policijos pajėgos, bet incidentų užfiksuota nebuvo.

ELTA primena, kad nuo šių metų rugpjūčio 1 dienos Rusijos federalinė veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba "Rosselchoznadzor" draudžia įvežti daržoves ir vaisius iš Lenkijos, pagrindinės eksporto rinkos. Toks sprendimas aiškinamas tuo, kad Lenkijos produkcijoje nustatytas neleistinas pesticidų liekanų ir nitratų kiekis.

Šis eksportuojama produkcija Lenkijai padeda uždirbti per 1 mlrd. eurų per metus. Rusija yra didžiausia Lenkijos obuolių rinka.

Lenkai ketvirtadienį pradėjo kampaniją socialiniuose tinkluose, kurioje tautiečiai raginami valgyti obuolius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder